Lumiasta iphoneen

Yhteystietojen siirtäminen Lumiasta iPhoneen

Tässä artikkelissa esitelty keino yhteystietojen siirtämiseksi on käynyt vanhaksi. Helpompi tapa on tehdä se Microsft tilin kautta. Paras ohje löytyy täältä: https://ihelp.fi/blogi/lumiasta-iphoneen/

Kontaktien siirtäminen Lumia  iPhone

Oletko hankkinut uuden älypuhelimen ja haluat siirtää kaikki tärkeät tiedot heti uuteen laitteeseesi? Tietojen siirtäminen hoituukin yleensä melko kivuttomasti jos pysyt samassa käyttöjärjestelmässä mutta homma voi mennäkin astetta vaikeammaksi jos olet vaihtamassa kokonaan toiseen käyttöjärjestelmään. Asiakkaitamme eniten askaruttaa tapaukset missä halutaan siirtää yhteystietoja Lumiasta iPhoneen. Miksi juuri tämä ”Lumiasta iPhoneen”? Arvelemmekin että olisi kaksikin eri syytä eli, että juuri tämä Windows Phonesta siirtäminen iOS:iin on kieltämättä hieman hankalaa sekä se, että trendinä nyt suomalaisilla vain näyttää olevan Lumia puhelimista siirtyminen Applen tai Samsungin ( tai muihin Android -käyttöjärjestelmän omaaviin ) laitteisiin.

Käynnistettäessä uusi iPhone, pyytää se alkutoimenpiteissään luomaan sekä Apple ID:n sekä samalla luomaan iCloudiin käyttäjätunnuksen. Jos Sinulla ei vielä ole Apple ID:tä sekä käyttäjätunnusta icloud:iin niin luo ne nyt puhelimellasi seuraamalla ohjeita. Kun olet luonut käyttäjä tunnuksen iCloud:iin, niin voit käydä TIETOKONEELLASI katsomassa iCloud tiliäsi. Huomaat siellä tyhjän ”yhteystiedot” välilehden. www.icloud.com

1. Yhteystietojen siirtäminen gmail -tilin avulla. Tämä on nopein ja kaikkein helpoin tapa saada yhteystiedot siirtymään. Tässä tapauksessa yhteystiedot EIVÄT siirry iCloudiin (ja sen yhteystiedot välilehdelle) mutta homman idea onkin siinä, että hallitset jatkossa yhteystietojasi gmail -tilissä. Kirjaudu ensin TIETOKONEELLASI omalle gmail -tilillesi ( tai luo sellainen jos Sinulla sellaista ei jo sattuisi olemaan ). Kirjaudu samalla TIETOKONEELLASI myös windowsin live -palveluun http://mail.live.com josta nykyiset, Lumia puhelimessasi olevat  yhteystietosi löytyvät.

windows live

windows live

Mene välilehdelle ”People” etsi keskeltä, ylävalikosta kohta ”Manage” ja valitse kohta ”Export for outlook and other services”. Huomaa että nyt tietokoneellesi tallentuu tiedosto, jonka nimi on:”OutlookContacts.csv”. Tuo tämä csv -tiedosto gmail -tilisi yhteystiedot kohdasta. Odota hetken että tiedosto latautuu palveluun ja näin kaikki yhteystietosi onkin ladattu gmail -palveluun. Nyt sitten lisäät uuteen iPhoneesi uuden sähköpostitilin kohdasta asetukset / sähköpostitilit ja näin kaikki yhteystietosi on heti käytössäsi iPhonesi osoitekirjassa.

yhteystietojen siirtäminen

yhteystietojen siirtäminen

2. Yhteystietojen siirtäminen windowsin osoitekirjan ( Windows 7 ) kautta iCloudiin. Tämän ohjeen avulla saat yhteystietosi siirtymään iCloudiin mutta edellyttää Sinulta hieman enemmän perehtyneisyyttä ja huolellisuutta. Kirjaudu windowsin live -palveluun http://mail.live.com, josta nykyiset yhteystietosi löytyvät. Mene välilehdelle ”People” etsi keskeltä, ylävalikosta kohta ”Manage” ja valitse kohta ”Export for outlook and other services”. Huomaa että nyt tietokoneellesi tallentuu tiedosto, jonka nimi on:”OutlookContacts.csv”. Avaa tietokoneesi resurssienhallinta ja etene seuraavasti: Paikallinen levy/Käyttäjät ( ja valitse oma profiilisi ) ja valitse yhteystiedot. Yläpalkissa on kohta ”Tuo” josta pääset tuomaan tuon lataamasi csv -tiedoston tietokoneellesi. Kun olet saanut tuotua kaikki yhteystiedot windowssin yhteystietorekisteriin niin kirjaudu iCloudiin omilla tunnuksillasi. Vasemmalta alhaalta löytyy rattaan kuva josta löytyy ”Tuo vcard”. Tämän avulla pääset tuomaan yhteystietoja iCloudiin. Tässä vaihtoehdossa Sinun pitää olla hyvin huolellinen kun tuot csv -tiedostoa windowssin yhteystietorekisteriin. Ohjelma pyytää Sinua kohdistamaan tiedostossa yhteystietoihin liittyviä asioita keskenään. Mikäli jotkin kohdistukset eivät osu oikeille paikoilleen, ei tietojen tuominen iCloudiin onnistu.

 

Vaikuttaako hankalalta tai onko Sinun vanhassa puhelimesa vielä tärkeitä tietoja mitä et onnistu siirtämään uuteen puhelimeesi? Varaa aika asiakaspalvelustamme ja anna asiantuntijoidemme auttaa Sinua ongelmassasi. Palvelemme myös yrityksiä kaikkien sähköpostiratkaisujen asennuksissa ja ylläpidossa. Osaamisalueisiimme kuuluu mm. Office 365, MS Exchange, Google Apps ja monet muut sähköpostijärjestelmät. Tilaa veloitukseton arviokäynti yrityksesi kommunikaatioratkaisujen kehittämiseksi.

Piditkö tätä artikkelia hyödyllisena? Jos pidit niin laittaisitko alle lyhyt kommenttisi, niin yritän parhaani mukaan jatkossakin tuottaa uusia vinkkejä.

Jaa:

Comments

  • Harri Vastaa

    Hei,
    Voiko teiltä ostaa palvelun, jossa yhteystiedot siirretään lumiasta iPhone 6seen?

    Terveisin

    Harri

Add your comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *