vanhojen valokuvien skannaaminen tietokoneelle

Vanhojen valokuvien skannaaminen ja niiden digitaalinen arkistointi

Onko Sinulla vanhoja paperisia valokuvia, jotka haluaisit saada skannattua digitaaliseen muotoon ja jakaa ystävillesi?

Unohda erilliset skannerit, sillä nyt voit tehdä sen itse omalla puhelimellasi ja vieläpä ihan ilmaiseksikin sillä Google on kehittänyt ilmaisen sovelluksen (Apps) sitä tarkoitusta varten. Nykyisissä älypuhelimissa on erittäin korkealaatuinen kamera ja nyt tämä uusi PhotoScan sovellus osaa hyödyntää puhelimesi kameran ominaisuuksia niin, että saat vanhoista paperivalokuvistasi erittäin korkealaatuisia digitaalisia kuvia, joita voit muokata lisää puhelimesi kuvankäsittelysovelluksissa. Vaikka sovellus on Googlen kehittämä niin se on saatavilla Android puhelinten lisäksi myös iOS käyttöjärjestelmillä varustetuihin puhelimiinkin eli käytännössä iPhoneen.

Google PhotoScan + Google Kuvat sovellukset toimivat yhdessä.

Kun skannaat vanhoja valokuvia PhotoScan Appsin avulla niin samalla saat kuvat tallennettua turvallisesti Googlen pilvipalveluun Google Kuvat sovelluksen avulla.

Aloittaminen

Lataa Google PhotoScan sovellus puhelimeesi joka Play kaupasta tai jos Sinulla on iPhone, niin sitten Apps storesta. Samassa yhteydessä Sinun kannattaa samalla ladata myös Google Kuvat sovellus, mikäli Sinun puhelimessasi ei sitä jo nyt sattuisi olemaan.

Skannaus

Sovelluksen käyttäminen on helppoa ja se neuvoo Sinua heti alusta alkaen miten kuvia skannataan. Kun kuva on saatu skannattua puhelimeen, niin voit parannella otoksiasi erilaisten filttereiden avulla itse sovelluksessa, ennen kuvien lopullista tallentamista.

Kannattaa kokeilla kuvien skannaamista erilaisissa valaistuksissa sekä samalla testata skannaamista niin että kameran salama on sekä pois, että päälle kytkettynä. Yleinen vinkki on, että paras valaistus on päivänvalo eli kannattaa kokeilla vaikkapa ikkunan edessä.

Varmuuskopiointi

Skannaamiesi kuvien automaattisesta varmuuskopioinnista huolehtii kokonaan toinen sovellus eli Google Kuvat. Tunnistat kyseisen sovelluksen tästä logosta:

valokuvien lataaminen pilveen

google kuvat sovellus

Sovellus huolehtii automaattisesti kaikkien puhelimessasi olevien valokuvien ja videoiden varmuuskopioinnista Google Drive pilvipalveluun. Siellä kuvasi on varmassa tallessa. Valokuvasi on huomattavasti varmemmassa tallessa pilvipalvelussa kuin että ne olisi:

  • tietokoneellasi
  • erillisellä USB muistitikulla
  • SD -kortilla

Alla olevilla ohjeilla voit tarkistaa sovelluksen asetukset niin, että automaattinen varmuuskopiointi on aktivoituna.

automaattinen kuvien varmuuskopiointi

google photos asetukset

valokuvat varmuuskopiointi

kuvat pilveen

Varmistu, että varmuuskopiontitili on aktivoituna.

wpid-wp-1488642912596.jpg

 

 

Jaa:

Add your comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *