puhelimen kuvien varmuuskopiointi

Tallenna puhelimen kuvat tietokoneelle ja pilveen – Pilvipalveluiden vertailu Android puhelimille 2016

Mikä on Android puhelimille paras pilvipalvelu valokuvien varmuuskopiointiin vuonna 2016? OneDrive, DropBox, Google Drive vai Box.

Törmäämme asiakaspalvelussamme päivittäin tilanteisiin missä asiakkaan puhelin on mennyt rikki ja kaikki arvokkaat / korvaamattomat valokuvat sekä videot ovat tuhoutuneet lopullisesti. Toivottavasti voimme tämän ohjeistuksen laatimisella pelastaa valokuvanne lapsienne ensiaskeleista tai ensimmäisestä uintikokemuksesta. Olemme nähneet liian monen isovanhemman silmien kostuvan kertoessamme, että heidän ottamia ainutlaatuisia videoita lastenlastensa temmellyksistä ei voida enää pelastaa tai palauttaa. Aikuistuvan nuoren RuisRockissa ottamat selfiet Elastisen kanssa ovat kaikki kastuneen puhelimen ( lue: korjauskelvottoman ) sisäisessä muistissa – lopullisesti.  Tällaisten asiakkaiden surullisia kasvoja olemme nähneet aivan liian monta kertaa ja siksi olemmekin nyt päättäneet laatia nämä selkeät ohjeet ja vinkit, miten saada puhelimella otetut kuvat sekä videot helposti tietokoneelle talteen ETUKÄTEEN. Ei siis jälkikäteen, kun puhelimesi on pudonnut veteen, kadonnut, varastettu tai kun se on muutoin mennyt korjauskelvottomaksi.

Pilvitallennustila vs. kuvien tallentaminen tietokoneelle.

Pilvitallennustila on oikea paikka muistoillesi! Se on huomattavasti turvallisempi paikka pitkäaikaiseen säilyttämiseen kuin tietokoneesi.

 1. Tietokoneesi kovalevyn käyttöikä on rajallinen.
 2. Tietokoneeseesi voi tulla jokin muu vika estää tietojen käyttämisen / palauttamisen.
 3. Tietokoneesi voidaan varastaa.

Vertailuun valitut pilvitallennus vaihtoehdot

Valitsimme vertailuumme seuraavat pilvitallennusten palveluntarjoajat:

 • Microsoft OneDrive
 • Google Drive
 • Dropbox
 • Box

Ilmainen vai maksullinen?

Android käyttöjärjestelmällä varustetuissa puhelimissa on ilmainen 15Gb tallennustila käytettävissä Google Kuvat sovelluksen kautta. Sinun pitää asentaa puhelimeesi erikseen Play kaupasta ”Google Kuvat” -sovellus, saadaksesi tämän tallennustilan käyttöösi. Tämän palvelun tarjoaa Sinulle ilmaiseksi siis Google Drive. Nämä vertailuumme valitut pilvitallennustilat tarjoavat käyttäjilleen ilmaista tallennustilaa seuraavasti:

 • Google Drive tarjoaa suurimman ilmaisen tallennustilan kuville ja videoille eli yhteensä 15Gb
 • Microsoft OneDrive tarjoaa ilmaista tallennustilaa käyttäjiensä kuville ja videoille maksimissaan 5Gb
 • Dropboxin vastaava ilmainen tallennustila on 2Gb
 • Box antaa käyttäjilleen ilmaista tallennustilaa kokonaisuudessaan 10Gb

Vaikka Google Drive tarjoaa suurimman tallennustilan veloituksetta, emme kuitenkaan voi kyseistä palvelua suositella asiakkaillemme. Nykyisten älypuhelimien kamerat ovat erittäin korkealuokkaisia, ja ne peittoavat ominaisuuksiltaan jopa muutaman vuoden vanhat järjestelmäkamerat kuvanlaadussaan.

”Tämän varjopuolena on puhelimella otettujen valokuvien ja videoiden vaatiman tallennustilan räjähdysmäinen kasvu.”

Suurin ilmainen tallennustila pilveen on 15Gb, jonka siis tarjoaa Google Drive, on nykyisillä puhelimilla täysin riittämätön!! Sinulla ei ole käytännössä muuta mahdollisuutta kuin lähteä tarkastelemaan mitä vaihtoehtoja maksulliset tallennustilat Sinulle tarjoavat. Väitteemme voi tuntua älyttömältä ja kohtuuttomalta, mutta tarkastellaanpa asiaa hieman lukujen valossa. Tämä artikkeli on kirjoitettu kesällä 2016, jollloin artikkelin laatijalla oli käytössään n. 2 vuotta vanhan Sony Xperia Z3 älypuhelin, joka kykenee tallentamaan videota maksimiresoluutiolla jopa 4K tasoista videota mutta otetaan esimerkkinä tapaus, jossa kuvataan toiseksi parhaalla kuvanlaadulla eli nk. Full HD ( 1080p ) videota. Yhden minuutin videon vaatima muistitilan tarve on tällöin n. 1,5Gb. Eli jos otat videoita vaikkapa vain satunnaisestikin, niin nämä ilmaiset tallennustilat täyttyvät Sinulla joka tapauksessa parissa kuukaudessa. Parhaimmalla kuvanlaadulla otetut valokuvat ovat nykyisillä älypuhelimilla kooltaan n. 6-10 Mt eli tällaisia valokuvia voisikin ajatella mahtuvan näihin ilmaisiin pilvipalveluihin muutama sata kappaletta! Näin ollen, jos ottaisit pelkkiä valokuvia kännykälläsi, niin ilmaiset tallennustilat täyttyisivät viimeistään puolen vuoden käytön jälkeen.

Testaamme tässä artikkelissa laajalti eri maksullisia pilvipalveluja mutta jos tilanteesi on sellainen, että maksulliset vaihtoehdot eivät voi tulla mitenkään kysymykseen, niin suosittelemme Sinua siirtymään toiseen artikkeliimme painamalla alla olevaa linkkiä. 

valokuvien ja videoiden lähettäminen ilmaiseksi

Käsittelemme siinä muutaman ilmaisen pilvitallennus vaihtoehdon:

 • satunnaiseen käyttöön
 • lomakuvien jakamiseen

 

Miten saan puhelimen kuvat pilvipalveluun?

Näin teet puhelimeesi automaattisen varmuuskopiointiohjelman.

Puhelimeen ladattava sovellus huolehtii valokuvien ja videoiden automaattisesta siirrosta pilvitallennustilaan. 

Kyseisen sovelluksen saat ladattua Google Play, Appstore tai Windows sovelluskaupasta veloituksetta.

 

Sinun ei todellakaan tarvitse tehdä yhtään mitään, kun kuvat siirtyvät itsestään pilveen ja ovat siten varmassa tallessa. Alla olevassa kuvassa on kuvakaappaus OneDrive Appsin asetuksista. Sovelluksessa on valmiina sellaiset asetukset, että se lähtee siirtämään automaattisesti puhelimen sisäisessä muistissa olevia kuvia ja videoita pilvessä olevaan tallennustilaan. Kun kirjaudut sovelluksessa OneDriveen, käynnistyy kuvien synkronointi heti.

kuvat pilveen

kuvien siirto puhelimesta

Kaikissa testaamissamme sovelluksissa oli oletusasetuksena, että kuvien siirto aloitetaan vasta kun puhelin on liitetty wifi-verkkoon. Suosittelemme Sinulle kuitenkin, että valitset asetuksen, jossa synkronointi aloitetaan myös mobiiliverkossa. Kaikkien suomalaisten operaattoreiden liittymissä on riittävästi veloituksetonta mobiilidataa, joten ei ole mitään syytä synkronoida kuvia pelkästään wifi-verkon alueella. Jos matkustat ulkomaille, voisi olla järkevää muuttaa asetus takaisin niin, että synkronointi tapahtuisi vasta wifi-verkon alueella, koska mobiilidatan käyttö on ulkomailla kallista.

pilvipalvelu mobiilidata

mobiilidatan käyttö kasvattaa mobiilidataa

Ylläolevasta kuvasta ilmenee että, automaattinen varmuuskopiointi kasvattaa mobiilidatan määrää, kun asetuksista on sallittu mobiilidatan käyttö kuvien siirtämiseksi pilveen. Mielestämme kasvaneella mobiilidatan käytöllä ei ole juurikaan merkitystä, koska operaattorit tarjoavat rajattomasti ( tai ainakin riittävästi ) Dataa liittymissään, ilman että puhelinlasku siitä mitenkään kasvaisi.

kuvat pilveen

kuvat talteen

Yllä olevassa kuvassa OneDrive asetuksista on käyty muuttamassa asetusta niin, että kuvien automaattinen siirto tapahtuu sekä wifi- että mobiiliverkossa.

Miten valokuvat ja videot siirretään tietokoneelle?

Helpoin tapa siirtää puhelimessasi olevat kuvat tietokoneelle, on pilvitallennustilan kautta. Sinun ei tarvitse liittää lainkaan puhelintasi USB -johdon avulla tietokoneeseesi! Voit tehdä kuvien tallennuksen täysin langattomasti sekä automaattisesti! Unohda kaikki johdot ja kaapelit, sillä kaikki kuvasi ja videosi siirtyvät tietokoneellesi täysin automaattisesti ja huomaamattasi, kun olet tehnyt nämä kaksi asiaa:

 1. Asenna puhelimeesi jokin näistä Appseista
 2. Asenna tietokoneellesi jokin näistä sovelluksista ja kirjaudu samalla käyttäjätunnuksella sisään, kuin olet kirjautunut puhelimesi vastaavaan sovellukseen.

Nämä tehtyäsi, puhelimellasi ottama valokuva (tai video) siirtyy muutamassa minuutissa tietokoneellesi, eikä Sinun tarvitse tehdä yhtään mitään. Mielestämme tämä keino ( kuvien siirtäminen pilvipalvelun kautta ) on kaikista helpoin tapa, kun haluat siirtää kuvat puhelimestasi tietokoneellesi! Helpompi kuin, että liittäisit puhelimesi USB johdon avulla tietokoneeseesi.

”Samalla saat myös automaattisen varmuuskopioinnin jatkossakin kaikille valokuvillesi.”

Sinun tulee ainoastaan asentaa tietokoneellesi pilvitallennustilan palveluntarjoajan kotisivuilta löytyvä sovellus. Kaikki sovellukset saat asennettua tietokoneellesi täysin veloituksetta. Ohessa linkit jokaisen testissä olevan palveluntarjoajan sivustolle mistä voit ladata kyseisen ohjelmiston:

Microsoft OneDrive

Lataa OneDrive sovellus tietokoneeseesi

Huomaathan, että tämä sovellus on jo esiasennettuna Windows 10 käyttöjärjestelmällä varustetuissa tietokoneissa.

 

Google Drive

Lataa GDrive sovellus tietokoneeseesi

 

Dropbox

Lataa DropBox sovellus tietokoneeseesi

 

Box

Lataa BOX sovellus tietokoneeseesi

 

Miksi olemme valinneet juuri nämä pilvitallennustilat ja -palvelut vertailuumme?

Olemme valinneet tähän vertailuun pilvipalvelut ( Cloud Services ) jotka täyttävät nämä kaksi keskeistä ominaisuutta:

 • Valokuvat ja videot kopioituvat automaattisesti puhelimesta pilvipalveluun. Käyttäjän ei tarvitse tehdä mitään valokuvan ottamisen jälkeen, vaan kaiken tulee olla täysin automaattista. Edelleen, palvelun tulee ilmoittaa selkeästi käyttäjälleen, mikäli hänen tallennustilansa on täyttymässä.
 • Palveluntarjoajalla tulee olla erillinen sovellus asennettavaksi myös Windows tai MAC -tietokoneelle. Edelleen, puhelimen kameralla otetut kuvat tulee siirtyä käyttäjän tietokoneen resurssienhallintaan.

Testauksessa valitsimme jokaiselta palveluntarjoajalta heidän maksulliset versiot, jotta saimme riittävästi tallennustilaa käyttöömme.

Kuvat talteen keskitetysti yhteen paikkaan – useasti eri laitteesta.

Voit asentaa tällaisen Appsin (OneDrive, GDrive, DropBox ja Box) jokaiseen laitteeseesi:

 • Puhelimeesi.
 • Tablettiisi.
 • Tietokoneeseesi.

Otetaan esimerkki:

 1. Käytät työpuhelimenasi Lumia puhelinta.
 2. Henkilökohtaisessa puhelimessasi on Android käyttöjärjestelmä.
 3. Kotonasi on myös iPad
 4. Kotonasi on windows käyttöjärjestelmällä oleva tietokone

Voit kaikkiin näihin laitteisiin asentaa OneDrive sovelluksen (Appsin) ja siten saada kaikilla laitteilla otetut valokuvat ja videot turvallisesti säilöön yhteen paikkaan.

Kuvat talteen muistikortille

Usein kuuluu sanottavan, että ”Puhelimeeni on asennettu lisämuistikortti (SD-kortti) johon kopioin kaikki kuvani – En tarvitse mitään erillistä tallennustilaa valokuvilleni”!! Unohda! Ei ole enää mitään syytä nykypäivänä tallentaa kuvia ainoastaan erilliselle SD-kortille. Kaikkien suomalaisten operaattoreiden liittymäpaketteihin kuuluu riittävästi veloituksetonta datasiirtoa, joten datan siirtäminen pilveen on käytännössä veloituksetonta. Kuvien tallentaminen erilliselle muistikortille on jo varsin vanhentunut tapa, jota emme enää missään nimessä suosittele seuraavista syistä johtuen:

 • valokuvien ja videoiden varmuuskopiointia ei voi automatisoida erilliselle, puhelimen SD-kortille
 • muistikortilla olevat tiedot eivät ole lukittuna salasanan tai minkään muunkaan turvakoodin takana. Varkaustapauksessa kaikki muistikortillasi olevat kuvasi, videosi ja muut tiedostosi ovat täysin suojaamattomia. Et myöskään pysty etälukitsemaan muistikortilla olevaa dataa, niin kuin puhelimesi tiedot ovat lukittavissa etänä esim. puhelimen varkaustapauksessa. Tämä on selkeä tietoturvariski jota Sinun tulisikin kaikin tavoin välttää.
 • Muistikortti on myös altis mekaanisille vaurioille, mikäli puhelimesi putoaa, kastuu tai jää jonkin alle.

Jos kuitenkin päätät valita ( varoituksistamme huolimatta ) puhelimesi muistikortin ( SD korttipaikka ) ensisijaiseksi tallennusmuodoksesi, suosittelemme että asennat puhelimeesi Google Kuvat sovelluksen. Tämän sovelluksen avulla pystyt parhaiten poistamaan puhelimesta jo varmuuskopioidut valokuvat ja videot ja siten vapauttamaan tilaa uusille otoksellisesi. Google Kuvat sovellus on helppo käyttää ja hyvä työkalu kuvien hallinnointiin, jos puhelimeesi on asennettu SD muistikortti.

Testiin valitut puhelimet.

 • Samsung Galaxy S4; mallinumero I9506
 • Sony Xperia Z3; mallinumero D6603

Molemmat puhelimet eivät ole markkinoiden uusimpia tai muutoinkaan mitenkään erityisen suorituskykyisiä puhelimia vuonna 2016. Molemmat puhelimet ovat 2 – 3 vuotta vanhoja laitteita. Molemmat puhelimet tukisivat nopeampaa 4G mobiilidataa, mutta saadaksemme testistä paremmin käytännön tilannetta vastaavan, asensimme molempiin testilaitteeseen puhelinliittymät, jotka ovat ”vain” hitaammassa 3G verkossa. Molempien puhelimien sisäiseen muistiin oli kopioitu täsmälleen samat valokuvat ja videot, yhteensä 7,5Gt

Sovellusten asennus puhelimeen.

Latasimme molempiin laitteisiin Googlen sovelluskaupasta kaikkien neljän vertailuun valitun pilvipalvelun Appsit. Asennukset sujuivat nopeasti ja ilman ongelmia. Samoin kirjautuminen pilvipalveluun sujui ilman ongelmia. Liitimme molemmat puhelimet wifi-verkkoon ja laitoimme lataukseen. Sovellukset aloittivat välittömästi puhelimien muistissa olevien kuvien kopioimisen pilveen. Siirrettävää olikin todella paljon, sillä koko siirrettävän aineiston koko oli siis 7,5Gt ja tämä siis neljään eri tallennuspaikkaan. Tämä määrä siis tuplaten, koska puhelimia oli kaksi. Urheilutermein voikin todeta, että laitoimme todellakin ”verkot tötterölleen”. Sony Xperia Z3 suoriutuikin urakasta selkeästi nopeammin, koska on näistä kahdesta laitteesta suorituskykyisempi. Emme myöskään havainneet kummassakaan puhelimessa mitään merkkejä, jotka olisivat mitekään hidastaneet puhelimen toimintaa.

Huomaattehan myös, että nyt molemmissa puhelimissa oli neljä ( 4 ) eri palveluntarjoajan Appsia. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että puhelimen kameralla otetusta valokuvasta tai videosta tuli neljä ( 4 ) eri varmuuskopiota. On täysin mahdollista pitää puhelimessa jatkuvasti useamman pilvipalvelun Appseja ja siten ottaa varmuuskopioita useaankin eri asemaan.

Kaikissa testatuissa App:seissa oli käytännössä täysin samanlaiset ominaisuudet. Yhteenvetona todettakoon, että eri pilvipalvelujen mobiilisovelluksissa ei havaittu merkittäviä keskinäisiä eroja.

Vertailuun valitut tietokoneet.

Testiin valitsimme 2 hyvin erilaista tietokonetta:

 1. HP ProBook 6550b, jossa käyttöjärjestelmänä Windows 10 ja 500Gt kiintolevy. Tämä tietokone on n. 5,5 vanha. Ollut aikoinaan valmistajan mallisarjan tehokkaampia nk. business läppäreitä. Suorituskyvyltään edustaa nykyisiä n. 500€ hintaisia kannettavia tietokoneita.
 2. HP Elite x2, jossa käyttöjärjestelmänä on Windows 8.1 ja kiintolevynä 256Gt SSD. Tämä tietokone on alle vuoden vanha ja on erittäin tehokas business käyttöön suunniteltu nk. ultra book.

Sovellusten asentaminen tietokoneelle.

Asensimme molempaan tietokoneeseen kaikkien neljän palveluntarjoajan sovellukset. OneDrive -työasemasovellus onkin jo esiasennettuna Windows 10:ssä, joten sitä ei tarvinnut asentaa lainkaan. Asennukset ja kirjautumiset järjestelmään sujuivat nopeasti ja ilman ongelmia. Jätimme tietokoneet vuorokaudeksi päälle, jotta kaikki kansiot synkronoituisivat. Kaikki pilvessä olevat kansiot ilmestyivät samalla tavalla tietokoneen resurssienhallintaan ja niitä kaikkia oli helppo käyttää.

Alla olevassa kuvassa tietokoneen resurssienhallinta / tiedostonhallinta. Jokaisen asennetun pilvipalvelun tallennustila näkyy omana kansiona. Kuvia on siten helppo hallita tietokoneella. Voit halutessasi asentaa useammankin pilvipalvelun tarjoaman sovelluksen tietokoneellesi. Niissä ei ole mitään ylärajaa.

puhelimen kuvien varmuuskopiointi

valokuvat puhelimesta tietokoneelle

Testausta tietokoneella.

Vanhemman tietokoneen suorituskyvyssä oli havaittavissa jonkin verran suorituskyvyn heikkenemistä, mutta ei kuitenkaan merkittävästi. Uudemman tietokoneen suorituskyvyssä ei ollut huomattavissa lainkaan muutosta. Toki on huomioitava, että molemmat tietokoneet synkronoivat jatkuvasti neljää eri pilvessä olevaa kansioita, joka ei siis ole lainkaan normaalitilanne. Yhteenvetona todettakoon, että eri pilvipalvelujen tietokonesovelluksissa ei havaittu merkittäviä keskinäisiä eroja.

Tässä yhteydessä on huomautettava, että jos olet valitsemassa itsellesi uutta tietokonetta, kannattaa kiinnittää kiintolevyn kokoon myös huomioita. Uudet tietokoneet ovat pääsääntöisesti varustettu nk. SSD levyillä niiden nopeutensa vuoksi. Monesti nämä ovat kuitenkin kooltaan vaatimattomampia kuten esim. testissämme olleen ultrabookin levytila oli ”vain” 256Gt. Huomaattehan, että kun asennatte tietokoneellenne ohjelman, joka synkronoi jatkuvasti pilvessä olevan datan kanssa, varaa se kiintolevyllä olevaa vapaata levytilaa.

Plussat ja miinukset erikseen jokaiselle sovellukselle.

Dropbox

kuvien synkronointi pilveen

kuvat puhelimesta pilveen

PLUSSAT

 • Toimii selkeimmin PC:llä.
 • Yksinkertaisin ja kaikkein selkeimmäksi suunniteltu käyttöliittymä. Kenen tahansa helppo aloittaa ja hallita kaikkia toimintoja.

MIINUKSET

 • Vähiten vaihtoehtoja kuinka tiedostoja ja kansioita hallitaan sekä esitetään.
 • Pienin ilmainen tallennustila.
 • Tiedostojen jakaminen muille on muuttunut hankalaksi. Erillinen 250Mb jakokansio (Shared folders) on käytännössä aivan liian pieni.

 

Google Drive

puhelimen kuvien varmuuskopiointi

kuvat puhelimesta pilveen

PLUSSAT

 • Helpoin käyttöönotto, koska Sinulla on jo gmail osoite. ( Päättelemme tämän siitä, koska käytät jo Android puhelinta )
 • Jos hyväksyt sen, että tallennettavien kuvien ja videoiden kuvanlaatua lasketaan, niin tallentaminen on ilmaista. Kyllä: Mikäli valitset puhelimesi Google Kuvat sovelluksesta asetuksen, jossa annat sovellukselle luvan alentaa kuvien ja videoiden kuvanlaatua, niin Google Drive ei huomioi lainkaan tällaisten tiedostojen (kuvat ja videot) käyttämää tilantarvetta.

MIINUKSET

 • Puhelimesi varmuuskopio tallentuu Gmail -tilillesi. Emme missään nimessä suosittele, että tallennat tänne vielä kuvasikin, koska se täyttyy joka tapauksessa. Suosittelemme, että varaat Google Driven tallennustilan ainoastaan Gmail sähköposteille sekä puhelimesi varmuuskopiolle. Tallenna valokuvasi jonnekin muualle.

 

Microsoft OneDrive

kuvien kopiointi pilveen

kuvat puhelimesta pilveen

PLUSSAT

 • Mikäli käytät puhelimessasi Outlook Appsia, yhteensopivuus OneDriven kanssa tuo merkittäviä lisäominaisuuksia.
 • Jos yrityksessäsi on käytössä Office 365 on tämä sitten Sinun valintasi.
 • Voit käyttää puhelimessasi kahta eri tiliä yhtäaikaa: OneDrive for Business ja OneDrive, joka on siis tarkoitettu kuluttajille.
 • Huomioithan myös, että monet peruskoulut ja lukiot tarjoavat oppilailleen Office 365 palvelun. Jos näin, niin olethan tietoinen, että silloin Sinulla on käytössäsi tähän palveluun liittyvä ”järkälemäinen” 1T tallennustila.

MIINUKSET

 • Monimutkaisin käyttöliittymä ja hallinta.

Testivoittajan valinta ja perustelut valinnallemme

Yhteenvetona vielä aikaisemmin todetut asiat testistämme:

 1. Puhelimelle asennettavista Appseissa emme löytäneet niin merkittäviä etuja, että voisimme niiden perustella valita jonkin parhaimmaksi.
 2. Tietokoneelle asennetut sovellukset olivat kaikki hyvin samankaltaisia, eikä niistä mikään noussut ratkaisevaksi.
 3. Ilmaiset tallennustilat ovat mielestämme riittämättömiä normaaliin käyttöön. Jos valitset ensisijaiseksi tallennustilaksi jonkin ilmaisen vaihtoehdon, olet pian tilanteessa missä tallennustilasi täyttyy ja automaattinen varmuuskopiointi keskeytyy. Unohdat joka tapauksessa jossain vaiheessa tyhjentää tilan.

Näin ollen voittajan ( ja siten meidän suosituksemme ) valitsemiseksi tarkastelemme maksullisten pilvipalveluiden hintoja ja tarjouksia. Niitä tarkastellessamme havaitsemme, että kaikkien maksulliset vaihtoehdot ovat hyvin samankaltaisia ja -hintaisia. Mielestämme riittävä tila pilvessä olisi ”muutaman sadan Gt” paketti. Valitettavasti mikään testaamistamme ei tarjoa kovin joustavaa tapaa hankkia maksullista muutaman sadan Gt pakettia, vaan jokaisella on käytännössä tarjota ”järkälemäinen” 1 Teratavun ( 1Tt ) paketti.

Vuosihinnat tällaisille 1T palveluille ovat:

 • DropBox 99€ vuosisopimuksella.
 • OneDrive 99€ vuosisopimuksella.
 • Google Drive 99€ vuosisopimuksella.
 • Box 99€ vuosisopimuksella.

Kun vertailemme tarkemmin tarkemmin näitä 1Tt jättipaketteja, niin huomaamme, että käytännössä jokainen tarjoaa tarkalleen sen samaan hintaan, eli 99€ vuodessa.

Kuitenkin Microsoftin tarjoaa ”kytkypaketti”, jossa tämän 1 Teratavun jättiläisen mukana tulee Officepaketti vuodeksi, viiteen eri päätelaitteeseen, on mielestämme niin kova tarjous, joka erottaa tämän täysin omaan luokkaansa. Tuote on nimeltään Office 365 Home.

Mikäli kuitenkin katsot, että Sinulla ei ole mitään arvoa / käyttöä, tälle Office paketille, niin voisit harkita siinä tapauksessa Google Drive:n tarjosta 100Gt vuosisopimuksesta, jonka hinta on 20€ vuodessa. Kyllä, Google Drive todellakin tarjoaa poikkeuksellisti alle 1T paketin, eli siis 100Gb tallennustilavaihtoehdon! Tällä 100Gt:n tallennustilaan kieltämättä mahtuu valtava määrä kuvia ja videoita säilöttäväksi. 

Näinollen, valitsemme testivoittajaksi:

Microsoft OneDrive pilvipalvelun, koska sen mukana saat täyden Microsoftin Officepaketin tietokoneeseesi kaupan päälle. Tuotteen nimi on Office 365 Home, jota siis suosittelemme.

Voit tilata Office 365 Home tästä linkistä: Tilaa office 365 Home

onedrive office 365 home

puhelimen valokuvat onedrive pilvipalveluun

Tarjous on täysin ylivoimainen:

 • Yrittäjille ja kaikille muille businesskäyttäjille. Voit siis asentaa viiteen ( 5 ) eri tietokoneeseen, puhelimeen tai tablettiin Officen täysversion. Lisäksi saat niin paljon tallennustilaa pilvestä jota et saa täyteen muutoin, kun elokuvia tallentamalla. Huomaattehan myös, että tämä 99€ vuosimaksu on verovähennyskelpoinen yrityksesi tai työnantajasi kirjanpidossa. Jos ja kun perustelet pomollesi kyseistä hankintaa, niin muista myös mainita että tuo 99€ on Arvonlisäverollinen hinta. Hinta sis ALV. Yritys pystyy siitä summasta vähentämään arvonlisäveroa 19,16€ eli palvelun nk. veroton hinta on 79,84€
 • Opiskelijoille. Suurin osa Suomen peruskouluista, lukioista, toisen asteen oppilaitoksista sekä korkeakouluista, on tehnyt sopimuksen Microsoftin kanssa. Tiedustele koulultasi, että onko Sinulla käytössä Office 365 paketti. Tähän nimittäin kuuluu mukana tämä OneDrive 1 Teratavun  ( 1Tt ) jättipaketti.

Meiltä useasti kysytään, että mitä eroavaisuuksia on OneDrive ja OneDrive for Business pilvipalveluiden välillä. Lue artikkelimme aiheesta:

Mitä eroa on OneDrive ja OneDrive for Business?

Alla kuva Microsoft Office 365 Home tilauksen tositteesta. Palvelu on yrityksille verovähennyskelpoinen sekä se myös sisältää yrityksille vähennettävän ALV:n.

officepaketti onedrive

onedrive + office 365

 

Piditkö tätä artikkeliamme hyödyllisenä? Voisitka antaa palautetta tai kommentoida tätä testiä? Tämä auttaisi meitä suuresti jotta voisimme tehdä vastaavia testejä lisää. Kiitos jo etukäteen kommentistasi!

Jaa:

Comments

 • Harmaa alue ujo Vastaa

  Olisi tärkeää asiaa sivuillanne, mutta sitä ei jaksa lukea kännykän pienellä näytöllä. Näky on niin kalpean harmaa ja vaatimaton. Väsyy silmät. Eli muutos olisi hyvästä.

 • Maarit Vastaa

  Hei, siirsin kuvani ja videoni puhelimelta OneDriveen. Kesti tosi kauan ja nyt sitten ilmoittaa, että eivät mahdu! OneDrivellä on minulla kuvia 7,15 Gt, tiedostoja 21,3 Mt. Onko konstia laajentaa ilmaiseksi vai tuleeko minun maksaa siitä?

  • Vesa-Pekka Venho
   Vesa-Pekka Venho Vastaa

   Kiitos tiedustelustasi. OneDrivella on tosiaan ILMAISTA tilaa ainoastaan 5Gt, joten kuvasi ja tiedostosi eivät mahdu tähän ilmaiseen pilvitallennustilaan, sorry. Minulla on kyllä ehdottaa Sinulle vaihtoehto mihin voisit kuvasi tallentaa ihan veloituksetta. Koska Sinulla jo on OneDrive tili, niin pCloud tarjoaa OneDrive asiakkaille 20Gt verran ilmaista tallennustilaa. Voit lunastaa tarjouksesi tästä linkistä https://www.pcloud.com/onedrive-promo/

 • Pelzi Vastaa

  Moi!
  Muuten hyvä vertailu mutta siinä ei ole huomattu sitä että OneDrive for Business versiossa ei ole mahdollisuutta siihen että kuvat lataantuisivat automaattisesti pilveen. Tämä mahdollisuus vain henkilökohtaisessa OneDrivessa jossa tilaa ei ole kuin muutamalle kuvalle.
  Näin ainakin OneDrive:n Android-versiossa.
  Todella tyhmä puute. Pilaa osittain yrityskäytössä tuon palvelun. Vaatii turhaa käsityötä valokuvien siirtely puhelimesta pilveen kaikilla laitteilla käytettäväksi.

  • Vesa-Pekka Venho
   Vesa-Pekka Venho Vastaa

   Kiitos kommentistasi Pelzi. Erittäin hyvä huomio! OneDrive for Business eroaa jonkinverran ominaisuuksiltaan ”tavallisesta” OneDrivesta. Toteutimme testimme niin, että hankimme maksullisen OneDrive sopimuksen ja käytimme OneDrive Apps, emmekä käyttäneet OneDrive for Business asetuksia lainkaan. Tämä on mahdollista kuluttaja-asiakkailla sekä pienyrittäjillä (SME). Corporate sekä oppilaitos asiakkaat joutuvatkin käyttämään OneDrive for Business asetuksia, josta mainitsemasi kansion synkronointiominaisuus puuttuu kokonaan. Microsoft on luvanut lisätä kyseisen ominaisuuden 06/2017 mennessä. Sinun EI kuitenkaan tarvitse jäädä odottamaan kyseistä ominaisuutta, vaan voit sen hoitaa jo nyt ”OneSync” nimisellä applikaatiolla. Kuvat siirtyy sillä täysin veloituksetta mutta videoita varten joudut maksamaan sovelluksen Pro versioista 5€ kertamaksun! Valitse puhelimestasi kansio nimeltä:”100ANDRO” ja luo OneDrive for Business tiliisi uusi kansio, mihin haluat kuvat ja videot automaattisesti kopioitavan.

   • Pelzi Vastaa

    Moi!

    Kiitokset hyvästä vinkistä.
    Laitetaan OneSync kokeiluun!

Add your comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *