LG lasi rikki

Puhelin kotivakuutukseen

Saankohan vahingoittuneesta matkapuhelimestani tai tabletistani korvausta?

Älypuhelimen tai tabletin rikkontuessa korvausta voi hakea kotivakuutuksesta, sillä mobiililaitteet pääsääntöisesti lasketaan kodin irtaimistoksi. Jos vahinko on tapahtunut lomamatkalla, niin sitten on mahdollista hakea korvausta matkavakuutuksesta. Lue alla olevasta artikkelista yksityiskohtaisemmat neuvot kuinka toimia vahinkotapauksessa. Huoltolandia Oy:n sekä sen  alueellisten huoltokumppaneiden kuitit ja tositteet kelpaavat kaikille suomalaisille vakuutusyhtiölle.

1. Selvitä puhelimesi tai tablettisi korjauksen hinta.

1.1. Voit tarkistaa laajasta hinnastostamme puhelimesi tai tablettisi korjauksen hinnan. Olemme tuotteistaneet yleisempien älypuhelimien ja tablettien lasien vaihtojen ja muiden vikojen korjaushinnat. Hinnastomme löydät osoitteesta: https://puhelinrikki.fi/puhelinkorjaukset/

1.2. Voit myös tiedustella laitteesi korjauksen hinnan asiakaspalvelustamme puhelimitse 044 7777 511 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@puhelinrikki.fi

2. Selvitä vakuutuksesi omavastuu.

Yleensä kotivakuutusten omavastuu osuus vahingoissa on yleensä n. 150€. Turva vakuutusyhtiön kotivakuutuksissa omavastuu on 130€. Voit selvittää oman vakuutuksesi omavastuun vakuutusyhtiöltäsi. Omavastuu osuus on siis se summa minkä joudut itse maksamaan mikäli vakuutusyhtiösi korvaa vahingon. Vakuutusyhtiö korvaa ylimenevän osuuden. Esim: Puhelimesi on pudonnut ja sen näyttöon mennyt rikki. Vakuutusyhtiösi korvaa vahingon ja vakuutuksesi omavastuu 150€. Puhelimesi korjauksen hinta on 208€. Tällöin Sinun maksettavaksi tulee 150€ ja vakuutusyhtiösi korvaa loput eli tässä kyseisessä esimerkkitapauksessa siis 58€.

Mikäli puhelimesi / tablettisi korjauksen hinta on alempi kuin vakuutuksesi omavastuu, niin laite kannattaa korjata ilman, että lähestyt vakuutusyhtiötäsi lainkaan. Mikäli kuitenkin korjauksen hinta ylittää omavastuuosuuden, niin jatka siinä tapauksessa artikkelimme lukemista.

3. Tee vahinkoilmoitus vakuutusyhtiöllesi.

Helpoin tapa on tehdä vahingosta sähköinen vahinkoilmoitus. Löydät lomakkeen oman vakuutusyhtiöisi verkkosivuilta.

”Kerro vakuutusyhtiollesi että haluat korjauttaa puhelimesi omalla paikkakunnallasi Huoltolandia Oy:n (puhelinrikki.fi -huoltoketju) toimipisteessä, koska haluat laitteesi korjattavan saman työpäivän aikana.

Puhelimesi on osa identiteettiäsi, etkä voi odottaa sen korjausta viikkoja tai muutoin postittaa/lähettää sitä mihinkään muualle paikkakunnalle korjattavaksi.

4. Tuo puhelimesi lähimpään toimipisteeseemme.

Tuo puhelimesi tai tablettisi lähimpään toimipisteemme korjattavaksi. Alueesi oman toimipisteen löydät osoitteesta: Toimipisteiden osoitteet

Nopein ja helpoin tapa.

Helpoin ja nopein tapa on kuitenkin se, että vahingon sattuessa käyt korjauttamassa puhelimesi ensin lähimmässä toimipisteessämme. Teet sen jälkeen sähköisen vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiöllesi ja liität saamasi kuitin korjauksesta. Tämä on kaikkein nopein tapa hoitaa asia joka säästää kaikkien osapuolten aikaa.

Jaa:

Add your comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *