• puhelimen kuvien tallennus Google drive
 • google drive ilmainen tallennustila
 • puhelimen kuvat pilveen
 • gdrive kuvat varmuuskopio
 • android 6 varmuuskopio
 • puhelimen varmuuskopio pilveen
 • puhelimen varmuuskopiointi
 • android varmuuskopiointi
 • android 6 käyttöjärjestelmä
 • tallennus

Puhelimen tiedot talteen – Android 6 tärkein uudistus on automaattinen varmuuskopiointi

Kaikki mitä Sinun tulee tietää Android laitteesi tietojen tallentamisesta

Onko puhelimessasi uusin Android 6.0 käyttöjärjestelmä, jota myös siis kutsutaan nimellä Marshmallow. ( suom. vaahtokarkki ) Merkittävin parannus onkin Android laitteen / laitteiden automaattinen varmuuskopiointi ja siihen liittyvien asetusten sekä järjestelmän käyttöönoton merkittävä selkeyttäminen käyttäjille. Esittelemme nyt kaikki yksityiskohdat mitä Sinun tulee tietää puhelimesi varmuuskopioinnista. Itseasiassa tämä on ollutkin jo pitkään Android puhelimien ja tablettien heikoin kohta. Android laitteiden automaattinen varmuuskopiointi- ja palautusjärjestelmä asettuukin nyt 6.0 Marshmallow päivityksen jälkeen samalle tasolle Applen iCloud sekä Microsoftin vastaavien järjestelmien kanssa. Toki aikaisemminkin Android laitteesta on saanut tiedot talteen ja ne voinut sieltä palauttaa mutta uutuutena on nyt se että asennetut sovelluksetkin voi varmuuskopioida ja siten palauttaa uuteen puhelimeesi. Tämä on myös hyödyllinen toiminto mikäli palautat puhelimesi tehdasasetuksiin ja Sinun tarvitsee palauttaa kaikki tiedot takaisin puhelimeesi. Kun Sinun puhelimestasi on varmuuskopio ajettu tämän ohjeen mukaan Google Driveen, Sinun ei tarvitse muuta kuin kirjautua gmail tunnuksillasi uuteen puhelimeesi niin siitä tulee täydellinen kopio vanhasta puhelimestasi.

Miten varmistun että puhelimessani on Android 6.0 käyttöjärjestelmä?

Mene kohtaan ASETUKSET ja sieltä alhaalta löytyy valikko: ”Tietoja puhelimesta”

android 6 käyttöjärjestelmä

android versio

Mihin varmuuskopio tehdään?

Puhelimen automaattinen varmuuskopio voidaan tehdä joko puhelimesi SD -muistikortille tai Google Drive -pilvipalveluun eli nk. OnLine varmuuskopio. Tässä vaiheessa kannattaakin heti unohtaa varmuuskopiointi SD kortille ( jos Sinun puhelimessa sellainen sattuisikin olemaan -kaikilla ei ole puhelimessa SD korttipaikkaa tai jos sellainen on niin asemassa ei ole erillistä muistikorttia ). Turvallisin paikka kallisarvoisille tiedoillesi on ehdottomasti pilvessä eli Google Drive palvelussa!

puhelimen kuvien varmuuskopiointi

kuvat puhelimesta pilveen

Eli käy lataamassa Googlen Play kaupasta puhelimeesi Google Drive sovellus. Tämä GDrive sovellus antaa Sinulle ilmaista tallennustilaa pilvessä jopa 15GB. Tässä yhteydessä on toki huomautettava että tässä samassa ( ilmaisessa ) tallennustilassa on Sinun:

 • Gmail – sähköpostitilisi
 • Puhelimesi varmuuskopiointi
android varmuuskopiointi

android 6.0 automaattinen varmuuskopiointi

Korostamme nyt tässä kohtaa että tähän ilmaiseen 15GB tallennustilaan tallentuvat Sinun gmail sähköpostisi sekä puhelimesi varmuuskopio. Käsittelemme artikkelissamme alempana yksityiskohtaisemmin valokuvien varmuuskopiointia mutta toteamme tässä lyhyesti että jos varmuuskopioit myös valokuvasi ja videoisikin Google Kuvat -sovelluksen avulla tähän samaan ilmaiseen 15Gb tallenustilaan, täyttyy se viimeistään 6 – 9 kuukauden käytön jälkeen. Suosittelen ehdottomasti, että tallennat kallisarvoiset kuvasi ja videosi johonkin maksulliseen tilaan. Olemme puolestasi tehneet kattavan vertailun pilvipalveluista vuonna 2016. Pääset tästä linkistä artikkeliimme:

Puhelimen kuvat pilveen ja tietokoneelle – pilvipalveluiden vertailu 2016

 

Valitse Google Drive sovelluksesta kohta Asetukset

. Varmista että Tiedostojen tallennuspaikka on Online-tili – Ei missään nimessä SD-kortti!

puhelimen varmuuskopio pilveen

android 6.0 varmuuskopio

Oletusasetuksena varmuuskopioinin ajankohdan välinä on kerran viikossa. Suosittelemme, että muutat sen kohtaan Päivittäin.

android 6 varmuuskopio

android 6 automaattinen varmuuskopiointi

 

Löydät sieltä varmuuskopioitavat tiedot, jotka on siis:

 • Yhteystiedot
 • Keskustelut
 • Kalenteri
 • Puheluloki
 • Sähköpostilit
 • Wi-Fi -verkot
 • Laiteasetukset
 • Sovellukset
puhelimen varmuuskopiointi

android 6.0 varmuuskopio

mutta huomaatko että tärkein asia mikä pitää varmuuskopioida puuttuu luettelosta kokonaan!!! Luettelossa ei ole valokuvia ja videoita lainkaan. Niiden varmuuskopioinnista pitää huolehtia kokonaan erikseen, erillisellä sovelluksella.

Valokuvien ja videoiden automaattinen varmuuskopiointi

Korostamme nyt tässä vaiheessa että valokuvien ja videoiden automaattisesta varmuuskopioinnista Sinun pitää vielä erikseen huolehtia. Ne eivät kopioidu automaattisesti esim. Sinun Gmail tilillesi, niinkuin yllä mainitut muut puhelimesi tiedot Google Driveen. Kuvien ja videoiden automattinen varmuuskopiointi voidaan toteuttaa usealla eri tavalla mutta esittelemme tässä nyt 2 yleisintä tapaa:

1. Valokuvien ja videoiden automaattinen varmuuskopiointi Google Kuvat sovelluksen avulla.

Mene kohtaan Asetukset ja valitse GOOGLE

puhelimen kuvien tallennus Google drive

kuvat talteen puhelimesta

Mene kohtaan Google kuvien varmuuskopiointi

gdrive kuvat varmuuskopio

google kuvat varmuuskopio

Kuvanlaaduksi kannattaa valita Korkealaatuinen.

puhelimen kuvat pilveen

kuvat talteen gmail tilille

Muistathan sitten että ilmainen tallennustila 15GB täyttyy nopeasti koska samaa, ilmaista tallennustilaa käyttää myös gmail sähköposti.

google drive ilmainen tallennustila

gdrive ilmainen tallennustila

 

2. Valokuvien ja videoiden automaattinen varmuuskopiointi Microsoft OneDrive sovelluksen avulla.

kuvat pilveen

kuvien siirto puhelimesta

 

 

 

 

Jaa:

Add your comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *