puhelimen muistin tyhjentäminen

Puhelimen tallennustilan vapauttaminen – Kaikki mitä Sinun tulee tietää WhatsApp varmuuskopiointi, arkistointi sekä viestien poistamisesta

Niin kätevä kuin WhatsApp sovellus viestintään onkin, niin se alkaa huomaamattasi viedä melkoisesti tilaa puhelimesi muistista. Kaikki vastaanottamasi valokuvat, videot ja ääniviestit vievät melkoisesti tilaa puhelimesi muistista. Riippumatta nyt siitä että onko puhelimesi iPhone, android tai windowsphone käymme nyt läpi miten saat vapautettua nopeasti puhelimestasi tilaa ja samalla nopeutat whatsapin toimintaa.

WhatsApp varmuuskopionti

WhatsApp tekee varmuuskopion eri paikkaan riippuen siitä, että mikä käyttöjärjestelmä Sinun puhelimessasi on:

  • Android puhelimissa varmuuskopio tallentuu Google Drive pilvitallennuspalveluun
  • iPhone varmuuskopio tallentuu iCloud Drive pilvitallenuspalveluun
  • WindowsPhone varmuuskopio tallentuu OneDrive pilvitallennuspalveluun

Voit käydä tarkistamassa, että varmuuskopiotiedosto on olemassa mutta et pääse siihen muutoin mitenkään käsiksi. Varmuuskopio tiedostoa ei siis voi:

  • avata tiedostonhallinnassa
  • avata millään erillisellä sovelluksella
  • tallentaa tietokoneelle
  • tai siirtää mihinkään muuhun pilvitallennuspalveluun.

Android puhelimessa olevan WhatsApp tilin varmuuskopio on Google Drivessa

Arkistointi

Monesti arkistointi ymmärretään väärin, joten korjattakoon se nyt heti:”viestien arkistointi ei vapauta yhtään tilaa puhelimessasi”. Se on tarkoitettu ainoastaan helpottamaan Sinua selaamaan viestejä. Arkistoimalla saat ”siivottua” viestivalikkoa. Mikäli päätät poistaa arkistoidun keskustelun, niin se poistuu sitten kokonaan, etkä pysty sitä enää mitenkään halutessasi palauttamaan. Se samalla poistuu myös seuraavasta varmuuskopiostakin, joten poistetun arkistokeskustelun palauttaminen on sen jälkeen täysin mahdotonta.

WhatsApp Web

Sinulla on mahdollista käyttää ja hallita whatsapp viestejäsi tietokoneellasi. Tämä työpöytäsovellus on tarkoitettu ainoastaan viestintään ja se käyttääkin viestejä ainoastaan whatsapin palvelimella. WhatsApp Web ei siis lataa viestejäsi, valokuviasi, videoitasi tai mitään muutakaan liitettä tietokoneellesi. WhatsApp Web työpöytäsovelluksesta ei pysty tallentamaan tietokoneellesi yhtään mitään! 

Keskustelun lähettäminen sähköpostiin on ainoa keino varmuuskopioida viestejä

Kyllä! Vähän oudolta se nykypäivänä kuullostaa mutta Sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lähettää keskustelu sähköpostiisi, ennen kuin poistat keskustelun kokonaan. Tässä kohtaa tapahtuvat suurimmat väärinkäsitykset:”Jos poistat whatsappista keskustelun, poistuu se myös seuraavasta varmuuskopiotiedostosta”. Poistettua keskustelua et voi enää palauttaa mitenkään. Moni whatsappin käyttäjä onkin siinä ymmärryksessä, että vanhat, poistetut keskustelut ja viestit olisi varmuuskopioitu, josta ne voisi tarvittaessa vielä palauttaa esim. kun vaihdat uuteen puhelimeen. Näin ei suinkaan ole. Poistetut keskustelut katoavat lopullisesti, ellet ole niitä lähettänyt itsellesi sähköpostiin. 

 

 

 

 

Jaa:

Add your comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *