unohtunut lukituskuvio

Puhelimen näytön lukituskuvio unohtunut – Mitkä vaihtoehdot Android puhelimen avaamiseksi?

Oletko lukinnut Android puhelimesi erillisellä lukituskuviolla ja nyt se on päässyt Sinulta unohtumaan? Olet toiminut aivan oikein kun olet valinnut puhelimellesi erittäin korkean suojaustason ( lukituskuvio ) mutta vastineeksi hyvästä turvallisuudesta Sinulla ei ole sitten mitään mahdollisuuksia päästä takaisin käsiksi puhelimesi tietoihin, ilman sitä oikeaa kuviota. Puhelimesi tulee nyt palauttaa nk. tehdasasetuksiin, eli käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että KAIKKI puhelimessasi olevat tiedot tyhjennetään. Kun olet tyhjentänyt puhelimesi, niin syöttämällä uudestaan Gmail -tilisi käyttäjätunnuksen ja salasanasi, saat puhelimen entisellesi mutta nyt siis ilman tätä unohtunutta lukitusta. Tämä luonnollisesti edellyttää sitä, että puhelimessasi on ollut automaattinen varmuuskopiointi -toiminto päällä.

Olemme aikaisemmin koostaneet laajan tietopaketin Android puhelimen automaattisesta varmuuskopiointitoiminnosta. Voit tutustua artikkeliin täältä:

https://puhelinrikki.fi/puhelimen-tiedot-talteen-android-6-tarkein-uudistus-on-automaattinen-varmuuskopiointi/

Lukituskuvion asetuksissa on eroja eri Android versioiden välillä. Google pyrkii parantamaan Android puhelimien turvallisuutta jokaisessa uudessa versiossa, joten tässä lukituskuviossa ja sen ominaisuuksissa on merkittäviä eroja. Jos yllämainitsemamme ohje vaikuttaa Sinusta oudolta ja muistaisit joskus saaneesi lukituskuvion poistettua helposti puhelimestasi, niin enää se valitettavasti ole mahdollista. 

Android 4.4 eli nk. KitKat ja sitä vanhemmat versiot

Lukituskuvio, Lukitus näytön PIN olivat vielä integroituna Google tilisi yhteyteen. Näissä versioissa oli toiminto, että kun oli laittanut riittävän monta virheellistä lukituskuviota niin, puhelimen näytölle tuli valikko, johon syöttämällä Gmail -tilin tunnukset, sai puhelimen lukituskuvion tai Pin koodin vaihdettua. Uudemmissa Android versioissa tätä mahdollisuutta ei siis valitettavasti enää ole:

  • Android 5.0 Lollipop
  • Android 6.0 Marshmallow
  • Android 7.0 Nougat

Tämä artikkeli on kirjoittu tammikuussa 2017, jolloin Android 4.4 oli jo erittäin harvinainen versio. Puhelimessasi on hyvin todennäköisesti jo jokin näistä yllä luetelluista, uudemmista versioista. Näin ollen Sinulla ei ole käytännössä muuta mahdollisuutta kuin palauttaa puhelimesi tehdasasetuksiin! Mikäli olet jo ehtiyt etsiä vastausta Googlesta ja olet löytänyt useita artikkeleita missä annetaan ymmärtää, että lukituskuvion muuttaminen olisi jotenkin mahdollista, pohjautuvat kokonaan siis vanhempiin Android versioihin.

Google Device Manager eli Googlen laitehallinta.

Mikäli olet ottanut käyttöösi Googlen laitehallinnan, voit käydä tietokoneellasi tai millä tahansa muulla laitteella kirjautumassa osoitteessa:

https://accounts.google.com/

Täältä löytyvät seuraavat toiminnot:

  1. ETSI kadonnut puhelimesi. Tällä toiminnolla voit paikallistaa laitteesi sijainnin.
  2. LUKITSE kadonnut puhelimesi. Tällä toiminnolla voit etänä lukita puhelimesi mikäli et ole asentanut siihen asianmukaista lukituskuviota. Huomaathan nyt kuitenkin, että jos puhelimessasi on jo lukituskuvio asennettuna, niin sitä ei ole mahdollista tätä kautta muuttaa tai vaihtaa.
  3. TYHJENNÄ kadonnut puhelin. Tämän toiminnon avulla voit palauttaa puhelimesi takaisin tehdasasetuksille.

Nämä yllämainitut toiminnot vaativat toimiakseen seuraavat asiat puhelimessasi:

  • Puhelimessasi on virta päällä.
  • Siinä on SIM-kortti asennettuna sekä puhelin on verkon kuuluvuusalueella.

eli summa summarum: ”Taas sama juttu eli, tämän laitehallinnan kautta, et pysty lukituskuvioita poistamaan tai muuttamaan.”

Valmistajan oma tietokonesovellus

Useimmilta puhelin valmistajilta löytyy tietokoneeseen asennettava erillinen ohjelmisto, jolla pystyy puhelinta hallitsemaan kuten esim. tekemään varmuuskopion tietokoneelle tai palauttamaan puhelimen tehdasasetuksille. Näillä ohjelmistoilla pystyt käytännössä tekemään samat asiat kuin Googlen laitehallinnan kauttakin mutta et valitettavasti pysty unohtunutta lukituskuvioita muuttamaan.

Puhelimen tehdasasetusten palauttaminen.

Kannattaa tutustua puhelimen valmistajan sivuilla oleviin ohjeisiin, että miten tehdasasetusten palautus puhelimessasi tapahtuu. Käytännössä kuitenkin helpoin tapa asettaa puhelin tehdasasetuksille on Googlen laitehallinnan kautta. Tämä siis siinä tapauksessa, että laitteesi löytyy tästä palvelusta.

Mikäli asia tuntuu vaikealta ja haluaisit asiantuntijan apua ongelmassasi, voit kääntyä lähimmän toimipisteemme puoleen.

Teemme puhelimesi tehdasasetusten palautuksen Sinulle edullisesti ja nopeasti. Ei turhaa postittamista tai rekisteröintejä, vaan asioit suoraan asiantuntijan kanssa omalla paikkakunnallasi.

Olemme tuotteistaneet yleisempien puhelinmerkkien tehdasasetusten palautukselle kiinteän veloituksen:

Samsung Galaxy puhelimet

https://puhelinrikki.fi/product/samsung-galaxy-puhelimen-tehdasasetusten-palautus/

 

Sony Xperia puhelimet

https://puhelinrikki.fi/product/sony-xperia-puhelimen-tehdasasetusten-palautus/

 

LG puhelimet

https://puhelinrikki.fi/product/lg-puhelimen-tehdasasetusten-palautus/

 

OnePlus puhelimet

https://puhelinrikki.fi/product/oneplus-puhelimen-tehdasasetusten-palautus/

 

Huawei puhelimet

https://puhelinrikki.fi/product/huawei-puhelimen-tehdasasetusten-palautus/

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä ( UKK )

Kysymys: ”Olen onnistunut avaamaan iPhone puhelimen lukituksen niin, että liitin sen tietokoneeseeni jossa oli asennettuna iTunes -ohjelmisto.”

Vastaus: Aivan oikein. iPhonen lukitus on mahdollista avata iTunes sovelluksen avulla, mikäli se on määritetty aikaisemmin ”luotettavaksi tietokoneeksi”. Vastaavaa ominaisuutta ei ole Android puhelimissa.

Jaa:

Add your comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *