tositteet pdf puhelimen kamera

Puhelimen kameralla paperiset kuitit taloushallinnon liitetiedostoiksi – Mikä apps on paras pdf skanneri?

Skannaa kuitit kirjanpidon liitetiedostoiksi puhelimesi kameralla.

Kuittien ja tositteiden säilyttämiseen liittyvä kuittirumba on sekä yrittäjille että työntekijöille tuttua, joka tehdään aina kerran kuukaudessa, kun arvonlisäveron maksupäivä lähestyy. Unohda kuittien kanssa stressaaminen ja tehosta omaa tuottavuuttasi. Maksaessasi yrityksen kuluja käteisellä tai kortilla, niin huolehdi heti jo siinä vaiheessa kuitti valmiiksi kirjanpitoosi. Näin saat tositteesi säilymään paremmin järjestyksessä ja verokarhun pysymään askeleen loitommalla.

Vähemmän tunnettu ominaisuus on se, että puhelimesi on liikkuva pdf skanneri, jolla saat kuitit skannattua taloushallintoon jo vaikka autossasi tai olleessasi muutoin liikkeellä.  

Kaikista yrityksen maksutapahtumista täytyy olla kirjallinen tosite, joka kertoo riittävän tarkat tiedot liiketapahtuman sisällöstä, osapuolista, rahamääristä sekä arvonlisäveroista. Yritystoiminnan kirjanpitoon ei kuitenkaan riitä pelkkä merkintä tiliotteella, vaan tarvitaan yksityiskohtainen tosite eli kuitti.

Miten kuittien tallentaminen tapahtuu?

Lataa puhelimeesi mobiilisovellus, jolla otat kuvan kuitista. Yleisemmin taloushallinnon sovelluksissa käytetään pdf -liitetiedostoja mutta joihinkin järjestelmiin voidaan liitetiedosto tallentaa myös valokuvana.

Skannattu kuitti pilvipalveluun.

Kun skannaattaan puhelimellasi kuitin heti ostotapahtuman jälkeen, niin se kannattaa tallentaa pilvipalveluun, jossa se on asianmukaisessa säilytyksessä ja tarvittaessa liitettäväksi taloushallintojärjestelmääsi.

Vertailuun valitut sovellukset.

Päätimme valita testiimme 3 erilaista mobiilisovellusta eli nk. appsia:

  • CAMScanner
  • Office Lens
  • Google Drive

Asetimme seuraavat kriteerit mukaan valittaville sovelluksille:

  • Mahdollisuus skannata pdf tiedoston lisäksi valokuvana esim. jpg tiedostona.
  • skannauksen tallentaminen  suoraan pilveen.
  • sovellus saatavilla kaikille alustoille, eli iPhone, Android ja WindowsPhone.

CamScanner – Phone PDF Creator

Tunnetuin kaikista näistä appseista on CamScanner, joka on uranuurtaja puhelimen kameran skannaus sovelluksissa. www.camscanner.fi Kyseisestä sovelluksesta löytyy maksuton versio sekä maksullinen versio, jonka hinta on 5€ kuukaudessa.

Office Lens

Microsoft on myös tehnyt oman sovelluksen, joka on melko pelkistetty sekä yksinkertainen, ilman lisähienouksia. Sovellukseen on siitä huolimatta saatu mahdutettua myös nämä hyödylliset ominaisuudet

  • käyntikorttien skannaus
  • Luonnoslehtiön eli nk. valkotaulun kuvaus. Voit palaverin päätteksi ottaa valokuvan fläppitaulusta.

Google Drive

Jokaisessa Android käyttöjärjestelmässä varustetussa puhelimessa on esiasennettuna Google Drive. Harva käyttäjä onkaan huomanut, että sovelluksella voi ottaa kuvia ja nyt siis tässä tapauksessa: ”skannata pdf tiedostoja jolloin kuvat menevät suoraan pilvipalveluun”.

 

 

Jaa:

Add your comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *