microsoft online services

OneDrive ja OneDrive for Business – Mitä eroavaisuuksia on näillä kahdella suositulla pilvipalvelulla keskenään?

Microsoftin suosittujen online palveluiden nimet ovat samankaltaisia mutta ovat nimestään huolimatta melko erilaisia ominaisuuksiltaan, sekä tarkoitettu erilaiseen käyttöön. Toivottavasti tämä artikkeli auttaa Sinua ymmärtämään näiden kahden pilvipalvelun eroavaisuudet sekä osaisit näiden tietojen pohjalta valita oikean palvelun itsellesi tai yrityksellesi. Käymme tässä artikkelissa yksityiskohtaisesti läpi mitä eroa on näillä kahdella pilvipalvelulla keskenään. Mikäli Sinua kiinnostaa muut artikkelimme, jotka liittyvät OneDrive pilveen, niin pääset artikkeleihin alla olevista linkeistä:

Puhelimessa olevien kuvien tallentaminen pilveen

OneDrive täynnä

 

Mikä on OneDrive?

OneDrive on Microsoftin tarjoama ilmainen verkkolevy internetissä, eli nk. pilvitallennustila. Palvelu on aikaisemmin tunnettiin nimellä: ”SkyDrive”. Kirjautuakseksi OneDrive palveluun, tarvitset ainoastaan nk. Windows Live ID:n. Tällaisen olet mahdollisesti jo luonutkin jossain näissä Microsoftin palveluissa:

 • Xbox Live
 • Outlook.com
 • live.com
 • hotmail.com
 • Skype
 • Nokia Lumia puhelimen käyttöönoton yhteydessä.
 • Microsoft Lumia puhelimen käyttöönoton yhteydessä.

Asiakaspalvelussamme olemme havainneet useasti, että asiakkaat / käyttäjät eivät ole välttämättä edes tietoisia siitä, että ovat luoneet jossain vaiheessa Microsoft tilin itselleen. Erityisesti tämä koskee Lumia puhelimen hankkineitä käyttäjiä. OneDrive, sisältää ilmaista tallennustilaa 5GB, johon voit tallentaa erilaisia tiedostoja kuten esim: valokuvia, videoita sekä tiedostoja ja dokumentteja. Samalla se on turvallinen säilytyspaikka, johon pääset käsiksi kaikilta päätelaitteiltasi, kuten esim:

 • tietokoneeltasi ( windows ja Mac )
 • puhelimeltasi ( iOS, Android ja windowsphone )
 • tabletiltasi ( iOS ja android )

OneDrive on kelpo tallennustila pienelle määrälle henkilökohtaisia tiedostoja, jonka avulla voit jakaa niitä ystävillesi.

Windows 10:ssä on OneDrive esiasennettuna

OneDrive palveluna on lisäämässä tunnettuvuuttaan huomattavasti, koska OneDriven työasemasovellus on nykyään esiasennettuna kaikissa uusissa windows käyttöjärjestelmällä varustetuissa tietokoneissa. Windows 10 :ssä on esiasennettu valmiiksi OneDrive for Windows.

MIkäli Sinulla on käytössäsi jokin muu käyttöjärjestelmä tietokoneessasi, niin käy lataamassa OneDrive työasemaversion tästä linkistä: OneDrive työasemaversio

 

Mobiilisovellus

OneDrive löytyy myös mobiilisovelluksena, jonka paras ominaisuus on puhelimesi kuvakansion automaattinen synkronointi. Mobiilisovellus on saatavilla kaikille käyttöjärjestelmille eli iPhone, android ja windowsphone. Sen avulla saat automaattisesti puhelimella ottamasi valokuvat ja videot siirtymään OneDrive pilvipalveluun.

Emme kuitenkaan suosittele Sinulle OneDriven käyttämistä puhelimesi kuvien varmuuskopiontiin sen pienen ilmaistilan takia. OneDriven tarjoama ilmainen 5Gt ei riitä puhelimen kuvien ja videoiden varmuuskopiontiin alkuunkaan, joten unohda kokonaan tämä vaihtoehto.

Tietokoneen varmuuskopionti

OneDrive mahdollistaa myös tietokoneesi automaattisen varmuuskopioinnin mutta törmäämme käytännössä taas samaan ongelmaan kuin puhelimen valokuvakansion automaattisessa varmuuskopionnissakin: ”OneDrive 5Gt ilmaistila on aivan liian pieni, jotta voisimme sitä kenelläkään suositella”.

 

Maksullinen Office 365 Home on 99€ vuodessa

Mikäli olet valmis maksamaan OneDriven maksulliseen Office 365 Home tilaukseen, niin sitten suosituksemme muuttuukin kokonaan päinvastaiseksi: Office 365 Home tilauksen hinta on 99€ vuodessa ja sen hankkimalla saat kaikille kuvillesi ja videoillesi kelpo säilytyspaikan. Tämä tuo myös toisen edun nimittäin tilaukseen sisältyy täysiverinen Microsoftin Officepaketti, jonka voit asentaa viidelle laitteelle, kuten esim:

 • Tietokoneellesi
 • tablettiisi ( iOS ja android )
 • puhelimeesi ( kaikki alustat )

Tämä on Microsoftilta erittäin hyvä tarjous ja onkin erittäin suosittu erityisesti pienyrittäjien keskuudessa.

Office 365 Home viidelle eri käyttäjälle

Tässä maksullisessa Office 365 Home tilauksessa on lisäksi mahdollista jakaa se viidelle ( 5 ) eri käyttäjälle. Tämä ominaisuus tekee tästä erinomaisen ratkaisun perheen vanhemmille, sillä tämän avulla jokainen perheenjäsen saa oman käyttäjätunuksensa OneDriveen. Tämä mahdollistaa sen, että jokainen perheenjäsen pystyy saamaan omaan puhelimeensa automaattisen varmuuskopionnin OneDrive mobiilisovelluksen avulla, jossa on kaikille riittävästi tallennustilaa. Kuitenkin kaikilla on omat käyttäjätunnuksensa ja siten tietonsa täysin yksityisenä sekä 100% turvattuna.

Yhteenveto OneDrive

 1. ilmaisversiolla ei ole paljoakaan hyötyä kenellekään, koska 5Gt tallennustilana on täysin riittämätön mihinkään hyödylliseen käyttöön
 2. Maksullinen ( 99€/vuosi ) Office 365 Home tilaus, on erittäin hyvä tarjous ja soveltuu pienyrittäjille, koska sen avulla saat 5 tietokoneeseen asennettua Officepaketin + 1Tt tallennustilaa.
 3. Maksullinen ( 99€/vuosi ) Office 365 Home tilaus, on erittäin hyvä tarjous ja soveltuu erityisesti teini-ikäisten vanhemmille, koska sen avulla saat riittävästi tallennustilaa perheenjäsenten kaikkien puhelimien valokuvien varmuuskopioimiseksi.

 

Mikä sitten on OneDrive for Business?

OneDrive for Business on osa isompaa Microsoftin Office 365 Business pilvipalvelua, joka on suunnattu yritys- ja oppilaitoskäyttöön eli nk. korporaatioasiakkaille.

Tiedostojen jakopalvelu

OneDrive for Business palvelun avulla voit jakaa tiedostoja organisaatiosi sisällä sekä myös sen ulkopuolisille käyttäjille. Kun jaat yksittäisen tiedoston, lähtee siitä linkki vastaanottajalle, jonka oikeuksia pystyt hallitsemaan.

Mobiilisovellus

Kuten yllä jo kuvailimmekin että, voit ladata puhelimeesi OneDrive mobiilisovelluksen, jonka avulla pääset hallinnoimaan OneDrive for Business pilvipalvelussa olevia tiedostojasi.  Riippumatta siitä kumpaa käytät: OneDrive ja OneDrive for Business palvelua molempia voidaan hallinnoida samalla mobiilisovelluksella, joka löytyy kaikille käyttöjärjestelmille.

Valokuvakansion synkronointi puuttuu

OneDrive for Business palvelusta löytyy merkittävä puute, nimittäin puhelimen valokuvakansion synkronointi. Oudon tästä tekee se, että kyseinen ominaisuus löytyy OneDrivesta mutta ei siis OneDrive for Business…?!?

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että et saa puhelimella ottamiasi kuvia siirtymään automaattisesti OneDrive for Business palveluun.

Kyseisen ongelman voi toki ratkaista erillisellä mobiilisovelluksella, joka huolehtii puhelimen valokuvakansion synkronoinnista. Yksi tällainen sovellus on nimeltään:”Autosync OneDrive”.

Kansioiden jakaminen puuttuu

Jotta työryhmien välinen yhteistyö kuitenkin sujuisi saumattomasti, tulisi kuitenkin myös pystyä kansiotkin jakamaan projektiin osallistuvien kansssa saumattomasti. Näissä ominaisuuksissa onkin tiettyjä puutteita, jonka takia OneDrive for Business ei ole aina oikea valinta kaikille yritykselle. 

Mikä vaihtoehdoksi?

Yhteistyökumppanimme onkin laatinut syventävän artikkelin OneDrive for Business palvelun heikkouksista ja esittänyt vaihtoehdon OneDrive for Business pilvipalvelulle.

Artikkeliin voi tutustua oheisesta linkistä: Mikä OneDrivessä mättää?

 

Jaa:

Add your comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *