lumia 1020 käynnistyy itsestään

Nokia Lumia 1020 käynnistyy satunnaisesti itsestään

Aamuisin herätessäsi Nokia Lumia 1020 kysyy PIN-koodia ja sen kello näyttää ajaksi jotain välillä 01.00 – 08.00.

Nokia Lumia 1020 puhelin on siis yöllä käynnistynyt uudelleen. Kyseinen vika ei välttämättä ilmene joka yö, vaan toisinaan esim. kerran viikossa. Vika mitä todennäköisimmin liittyy nk. vilkaisunäyttöön ja tarkemmin vielä sen ajureihin käyttöjärjestelmässä. Varmuuden asiasta saat kun otat ”Vilkaisunäytön” kokonaan pois päältä. Mikäli vikaa ei enää esiinny, niin vika on paikallistettu ja voimme tutustua lähemmin miten se saadaan ratkaistua.

Toimi näin vilkaisunäytön poiskytkemiseksi:

1. Mene ASETUKSET

2. Löydät melko alhaalta  kohdan VILKAISUNÄYTTÖ

Tässä vaiheessa puhelimesi pyytää Sinua syöttämään pääsykoodin ja käynnistää puhelimen uudelleen. Kun puhelin on käynnistynyt uudelleen, niin mene samaan paikkaan ja kytke nyt vilkaisunäyttö pois päältä.

Olet nyt varmistunut että puhelin ei ole enää käynnistynyt itsestään joten vika on nyt paikallistettu. Haluat kuitenkin vilkaisunäytön takaisin käyttöösi. Tässä vaiheessa suosittelemme kääntymään asiakaspalvelumme puoleen mutta jos uskot osaavasi tehdä itse seuraavat toimenpiteet, niin seuraa tarkasti näitä ohjeita:

1. Laita puhelimesi lataukseen ja samalla liitä wifi -yhteyden kautta internettiin

2. Varmuuskopioi puhelimesi kaikki tiedot talteen Windows Live tilillesi. ( katso Asetukset/Varmuuskopiointi ja varmistu että kaikki kolme kohtaa on valittuna )

3. Varmistu että, puhelimessasi on uusin käyttöjärjestelmä versio asennettuna ( Asetukset / etsi päivityksiä )

4. Palauta puhelimesi tehdasasetuksiin. Mene Asetukseet/ tietoja laitteesta / Palauta tehdasasetukset. HUOM! Tämä toimenpide poistaa KAIKKI tiedot puhelimestasi. Varmistu vielä kerran että kaikki tiedot on varmasti kopiotuna Windows Live tililläsi. Käy tarkistamassa asia tietokoneellasi https://login.live.com

5. Kirjaudu puhelimeesi kun kaikki tiedostot ovat poistuneet ja puhelin pyytää kirjautumaan uudelleen Microsoft tilillesi. Kokeile puhelimesi toimintaa muutaman päivän ajan niin että vilkaisunäyttö on kytketty päälle. Mikäli vika edelleen esiintyy niin sitten pitää vilkaisunäytön ajurit asentaa manuaalisesti. Toista kaikki yllämainitut toimenpiteet uudelleen.

6. Hae Sovelluskaupasta/Storesta ja asenna puhelimeesi ”Sysapp pusher” niminen Apps. Etsi ja asenna sovelluksen avulla viimeisimmät päivitykset puhelimeesi.

Piditkö tätä ohjetta hyödyllisenä? Jos pidit niin laittaisitko lyhyen kommentin niin koitamme parhaamme mukaan tuottaa uutta aineistoa Sinulle.

Jaa:

Add your comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *