kuvatiedostojen jako

Isojen kuvatiedostojen lähettäminen – Miten jaan kavereille valokuvat ja videot ilmaiseksi sekä yksityisesti

Synttärit, viikonloppu kavereiden kanssa tai loma. Olet ottanut paljon valokuvia sekä videoita ja mietit nyt, että miten saat lähetettyä isot kuvatiedostot kavereillesi?

Kavereillasi on Android, windows sekä iPhone puhelimia. Isovanhemmilla ei ole älypuhelinta lainkaan, vaan heillä on ainoastaan tietokone käytössään, josta voivat katsella lähettämiäsi valokuvia. Käytössäsi on hyvällä kameralla varustettu uudehko puhelin, jolla ottamat kuvat on 8-10Mb kokoisia ja joukossa on muutama videokin, joten lähetettävien kuvatiedostojen / kuvakansion koko on useita satoja megoja, ellei olisi peräti useita Gigabittejäkin. Tiedät myös, että kavereidesi puhelimen muistit on jatkuvasti täynnä ja he joutuvat jatkuvasti poistamaan kuvia ja videoita, vapauttaakseen niistä tilaa.

Lähettäminen sähköpostilla

Sähköpostiohjelmissa on isojen tiedostojen lähettäminen rajoitettu yleensä 20-25Mb. Nykyiset älypuhelimilla otetut valokuvat voi olla kooltaan jopa 10Mb kokoisia, joten sähköpostilla lähettäminen ei tule kysymykseen. Videoiden lähettäminen sähköpostitse ei ole nykyään enää mahdollistakaan.

WhatsApp tai Messenger

Kuvat ja videot olisi helppo jakaa whatsappin tai messengerin kautta mutta tällöin ne latautuvat vastaanottajan puhelimen muistiin. Kaverisi joutuisivat poistamaan katsomansa kuvat sekä videot kuitenkin heti puhelimestaan. Eikä tämä ratkaisisi sitä ongelmaa, että kaikkilla ei välttämättä olisi älypuhelinta käytössään. Miten kuvat saisi tietokoneelle?

Jäljelle siis käytännössä jää jokin nk. pilvipalvelu.

Mikä olisi paras pilvipalvelu kuvien ja videoiden jakamiseen ilmaiseksi?

DropBox

Tunnetuin kaikista pilvipalveluista lienee DropBox mutta valitettavasti se ei sovellu tähän tarkoitukseen lainkaan. Periaatteessa DropBoxissa on 2Gb ilmaista tallennustilaa kuville ja videoille, joten se voisikin soveltua sen puolesta tähän tarkoitukseen mutta valitettavasti kuvien jakamiseen tarkoitetun kansion koko on rajoitettu 250Mb asti. DropBox ei siis sovellu tähän tarkoitukseen!

iCloud Drive

Tässä iPhone käyttäjille tutussa pilvipalvelussa olisikin tarjolla jo huomattavasti enemmän ilmaista levytilaa kuville ja videoille kuin DropBoxissa eli täältä saisit 5Gb tilan veloituksetta. Tämän kautta jakamasi kuvat olisi myös Android ja Windows puhelinten omistajien selattavissa. Myös isovanhempasi näkisivät kuvat ja videot omalta tietokoneeltaan, kun olisit lähettänyt heille linkin kuvakansioosi. OK, nyt alkaa kullostamaan jo paremmalta mutta tämän iCloudin haittapuolena on se, että jos Sinulla on iPhone puhelin, niin tämä ilmainen 5Gb tila on jo todennäköisesti käytössä / täynnä.

OneDrive

WindowsPhone käyttäjille tuttu pilvipalvelu OneDrive tarjoaa saman verran ilmaista tallennustilaa kuin iCloud Drive eli 5Gb.  Muutoin samat ominaisuudet kuin ylläkin eli tämän avulla saisit jaettu kuvat ja videot kaikille riippumatta siitä mikä / mitkä heidän päätelaitteensa olisi. Tämän haittapuolen on se, että mikäli Sinulla on käytössäsi live tai hotmail sähköposti niin sen vaatima tilantarve on poissa tästä 5Gb sopimuksesta.

Google Drive

Google Drive lupaakin ilmaista tilaa 15Gb joten nyt alkaa kuullostaa todella hyvältä! Ja vaikka tämä on Googlen palvelu, niin iOS ja WindowsPhone käyttäjätkin voisivat selata kuviasi ja videoitasi. Samoin tietokonekäyttäjät. Liian hyvää ollakseen totta, vai mitä? Niinpä, jos Sinulla sattuu olemaan gmail sähköpostiosoite, niin olethan tietoinen että, sen ( gmail tilin ) vaatima tilantarve on kaikki pois tästä ilmaisesta 15Gb tilasta!! Eli jos Sinulla on ensisijaisena sähköpostinasi gmail, niin todennäköisesti siellä on isoja liitetiedostoja yms. usean Gb verran eli todellisuudessa Sinulla ei ole tuota koko 15Gb käytössäsi kuvien ja tiedostojen jakamiseen, sorry.

Nämä yllämainitut on kaikki tunnetuimpia pilvipalveluita mutta mitäpä jos kokeilisitkin pCloud pilvipalvelua? Tämä artikkeli on laadittu maaliskuussa 2017 ja meidän mielestämme pCloud on paras ilmainen pilvipalvelu valokuville ja videoille riippumatta siitä, satutko käyttämään iPhone, android tai windows käyttöjärjestelmällä varustettua puhelinta.

”Mielestämme pCloud on paras ilmainen pilvipalvelu valokuville ja videoille”

pCloud

pCloud tarjoaa ilmaista tallennustilaa kuville ja videoillesi 10Gb sekä heillä on ohjelma, minkä avulla voit helposti kasvattaa ilmaisen tilan jopa 20Gb asti, hankkimalla kaverisikin käyttämään pCloud palvelua. Lisätietoja saat pCloud pilvitallennustila

Miten pCloud toimii käytännössä?

Käy lataamassa Play kaupasta tai App storesta pCloud niminen Apps puhelimeesi. Syötä email osoitteesi ja luo uusi salasana. Saat sähköpostiisi vielä erillisen vahvistusviestin, joka Sinun tulee vielä kuitata ennen käyttöönottoa.

free cloud storage

pcloud lataus

Kuvatiedostojen siirtäminen pCloud pilvipalveluun:

Voit siirtää kuvat ja videot yksitellen puhelimestasi mutta huomaathan, että asetuksista löytyy valinta millä saat kaikki kuvasi ja videoisi siirtymään automattisesti pCloud pilveen:

kuvat puhelimesta tietokoneelle

kuvien varmuuskopionti puhelimesta

Kun aloitat jakamaan valokuvia, videoita tai muita tiedostoja niin kopioi / siirrä jaettavat tiedostot kansioon, jonka nimi on ”Shared Folders”

kuvakansio jako yksityisesti

kuvatiedostojen jako ilmaiseksi

Mikäli käytössäsi on useita puhelimia niin saat kaikista laitteistasi kuvat samaan paikkaan:

valokuvat pilveen

kuvat pilveen

pCloudilla on myös säännöllisesti erilaisia tarjouksia ja kamppiksia, joilla uudet asiakkaat voivat saada heti käyttöönsä tuon 20Gb ilmaistilan.

 

Onko Sinulla DropBox tili? Tästä linkistä saat 20Gb ilmaista tilaa heti:

20gb ilmaista tallennustilaa dropbox käyttäjille

 

Onko Sinulla olemassa OneDrive tili? Tästä linkistä saat 20Gb ilmaista tilaa heti:

20gb ilmaista tallennustilaa onedrive käyttäjille

 

Kuullostaako muuten hyvälle mutta kuvakansiosi on enemmän kuin 20Gb?

Siinä tapauksessa Sinun kannattaisi harkita pCloudin maksullista 500Gb tallennustilaa!! Siihen mahtuisi varmasti kaikki kuvasi, videosi, varmuuskopiosi ja mihin sitten ikinä tarvitsisitkin tilaa.

tallennustila 500gb

maksullinen pilvipalvelu

 

 

Jaa:

Add your comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *