iphone ios 9

iPhone 6 virheilmoitus 53 – ONGELMA RATKAISTU

Onko iPhone 6 puhelimesi iOS 9 ohjelmiston päivitys epäonnistunut ja puhelimesi näytöllä komeilee nyt iTunes logo? Applen valtuuttamalla huoltoliikkeellä Sinulle on kerrottu että puhelimeesi on vaihdettu sormenjälkitunnistin (jonkin muun toimesta) ja siksi puhelimeesi ei voida enää päivittää uusinta iOS ohjelmistoa? Edelleen Sinua ollaan informoitu, että puhelin ei kelpaa Applen vaihtolaiteohjelmaan, vaan Sinun tulisi hankkia kokonaan uusi puhelin. Tähän ongelmaan on erittäin helppo ja yksinkertainen ratkaisu, jonka voit ratkaista itsekin. Oheisessa videossa esitämme selkeästi kuinka voit itsekin päivittää puhelimeesi uusimman iOS 9.2 ohjelmiston.

Kyse on siis iOS 9.1. ja 9.2. version päivitystiedostossa olevasta ohjelmistoviasta joka on itseasiassa varsin helppo hoitaa itsekin. Asennat vain uuden iOS9 ohjelmiston iPhoneesi nk DFU tilassa. Mikäli Sinulta ei itseltäsi kyseinen päivitys onnistu, niin Teemme sen puolestasi VELOITUKSETTA. Edellytämme Sinulta ainoastaan sitä, että voimme tehdä tapauksestasi referenssicasen.

Olemme törmänneet tapaukseen, jossa puhelimen omistaja on hyväksynyt puhelimen näytölle tulleen kehoituksen uuden ohjelmiston päivittämisesta. Tämän jälkeen iPhone 6 on mennyt nk. palautustilaan, eli puhelimen näytöllä on ainoastaan iTunes kuvake. Asiakas ei ole itse onnistunut päivittämään omalta tietokoneeltaan uutta iOS9 ohjelmistoa vaan on vienyt sen Apple valtuuttamaan huoltoliikkeeseen. Asiakasta on informoitu että, ongelma johtuu kun puhelimen sormenjälkitunnistin on vaihdettu!!?? WHAT?

Sormenjälkitunnistinta ei vaihdeta koskaan korjauksen yhteydessä.

Tiesimme heti että asiassa on jotain ”perin outoa” jota pitää siis tutkia tarkemmin. Kehoitimme asiakasta hakemaan laitteensa Apple storesta takaisin ja tuomaan sen meidän toimipisteeseemme. Olemme tällaiseen tapaukseen onnistunut päivittämään uuden iOS9 ohjelmiston alla olevan videon esittämällä tavalla. Olemme korjanneet tuhansia iPhone 6 puhelimen näyttöjä, emmekä ole koskaan vaihtaneet siinä yhteydessä sormenjälkitunnistinta. Sormenjälkitunnistinhan (Touch-ID) sijaitsee siis iPhone 5S ja 6 -sarjan puhelimen kotinäppäimen (Home button) yhteydessä. Voinen tässä yhteydessä puhua myös kaikkien muiden kolleegojeni, kilpailijoidemme sekä muiden alan toimijoiden puolesta, että missään yhteydessä iPhoneeseen EI vaihdeta sormenjälkilukijaa!! Applen huoltoliikkeen väittämä, että sormenjälkitunnistin olisi vaihdettu, on täysin vailla todellisuuspohjaa ja erittäin helposti todistettavissakin että väite on perusteeton. Asiakas huomaisi välittömästi korjaustoimenpiteen jälkeen sen siten että puhelimen Touch-ID toiminto ei toimisi enää. Samoin, kaikki kilpailijamme ovat tulleet omilla lehdistötiedoitteellaan, sekä vastineillaan julkisuuteen, jossa vakuuttavat että minkään huollon tai korjauksen yhteydessä, ei koskaan vaihdeta kotinäppäintä eikä sormenjälkitunnistinta. Miksi ihmeessä kukaan sellaista tekisi minkään korjaustoimenpiteen yhteydessä?

Ohjelmistossa oleva vika antaa virheilmoituksen ”error 53″

Apple iPhone puhelimien päivittämiseen liittyvät ongelmat ovat harvinaisia mutta eivät aivan tavattomiakaan. Yleiseimmin iPhone päivitetään hyväksymällä kehoitus puhelimen ruudulta eikä sitä tarvitse liittää tietokoneen iTunes ohjelmaan, muutoin kuin ongelmatapauksissa. Poikkeuksellisen tästä kyseisestä tapauksesta tekee juuri tuo kun se nyt ilmaisee virhe 53 / error 53. Applen tiukkojen sääntöjen mukaan, valtuutetut huoltoliikkeet eivät voi ottaa huollettavaksi tällaisen virheilmoituksen omaavaa laitetta. Korostettakoon nyt tässä yhteydessä että, asiakas joka joutuu tällaisen ”error53″ gaten uhriksi, ei ole siis tehnyt mitään väärää. Kukaan ei ole hänen iPhoneensa vaihtanut kotinäppäintä tai sormenjälkitunnistinta, vaan se on iOS 9 ohjelmistossa olevan vian antama virheilmoitus, joka ei siis pidä paikkansa.

Meillä on esittää myös toinenkin pitävä todiste siitä, että tässä on kyse iOS 9 ohjelmistovirheestä.

Asensimme kahteen iPhone 5S sekä kahteen iPhone 6 puhelimeen kolmannen osapuolen valmistaman sormenjälkitunnistimen. Kaikki 4 puhelinta toimivat moitteettomasti, ainoastaan nk. Touch-ID toiminto eli sormenjälkitunnistin ei toimi. Puhelimen voi lukita periteisellä 4 numeroisella PIN-koodilla. Olemme asentaneet näihin neljään iPhone puhelimiin lukuisia iOS päivityksiä ilman minkäänlaisia ongelmia. Tästä voidaankin tehdä seuraavanlainen johtopäätös:

Apple iPhone puhelimiin on mahdollista saada aina uusin saatavilla oleva iOS ohjelmisto, vaikka puhelimeen olisikin vaihdettu kolmannen osapuolen valmistama sormenjälkitunnistin! Siis mitä ihmettä nyt taas? Ripaus logiikkaa peliin nyt, pliiiis. Tämähän piti olla juuri niin, että iPhone 6 lukittuu, eikä sitä voida enää käyttää lainkaan, jos sormenjälkitunnnistin on vaihdettu? No siinä tämän logiikka juuri nyt onkin, eli vahvistaa näkemystämme siitä. että kyseessä on ohjelmistovirhe eli nk. bugi.

Kuten olemme yllä moneen kertaan todenneet: ”kyse on iOS 9 liittyvästä ohjelmistoviasta, joka vain vahingossa antaa virheilmoituksen error 53″

Applella ei ole tarkoitus mitenkään estää iPhone 6 puhelimen käyttämistä, vaikka joku sen olisikin – jostain ihmeen syystä – kotinäppäimen / sormenjälkitunnistimen vaihtanutkin. Apple työskenteleekin nyt kuumeisesti ratkaistakseen tämän sille varsin kiusallisen ongelman. Ongelma on kuitenkin nyt siis ratkaistavissa asentamalla päivitys DFU moden avulla. 

Jaa:

Add your comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *