whatsapp puhelut

Ilmaiset puhelut Whatsapp sovelluksen kautta – Operaattorin painajainen

Yllätysuutinen!! Nyt on mahdollista soittaa puheluita suositun WhatsApp sovelluksen kautta ilmaiseksi.
Päivittämällä WhatsApp Android- tai iOS- sovelluksen uusimpaan versioon, ilmestyy ohjelmaan uusi, kolmesta erillisestä välilehdestä koostuva näkymä. Keskellä on tavallinen pikaviesteille tarkoitettu välilehti ja oikeassa reunassa on yhteystiedot. Oikeassa reunassa on uusi ”Puhelut”-välilehti, josta löydät myös WhatsApp-puheluhistoriasi.

Puhelut-välilehden vasempaan yläkulmaan on nyt ilmestynyt puhelinkuvake, jonka kautta voit soittaa ystävillesi. WhatsApp-puhelut toimivat toistaiseksi vain Android sekä iOS ( =iPhone ) käyttöjärjestelmillä varustetuissa puhelimilla. Ominaisuus tullut saataville myös WindowsPhone puhelimissa, joissa on windows mobile 8 tai uudempi käyttöjärjestelmä. Eli ensimmäiset Lumiat kuten esim. Lumia 800 on vanhempi windows phone 7.5 versio, johon ei ole saatavilla siis ko. toimintoa.

Testausta käytännössä.

Lähdimme testaamaan kuinka soittaminen onnistuu uudella WhatsApp versiolla. Käytössämme oli kaksi Samsung Galaxy S4 puhelinta ja WhatsApp oli päivittynyt automaattisesti uusimpaan versioon 2.12.5 (jossa siis kyseinen puhelut ominaisuus saatavilla). Lähdettäessä soittamaan yhteystiedoissa olevalle vastaanottajalle oli heti havaittavissa että, puhelun avautuminen kestää huomattavasti pidempään kuin tavallisessa äänipuhelussa. Vastaanottajalle ilmestyi kuvaruudulle pienin saapuvasta puhelusta ilmoittava puheluikkuna. Ikkunassa on selkeästi nähtävissä että puhelu tulee WhatsApp sovelluksen kautta mutta muutoin vastaaminen tapahtuu samalla tavalla kuin tavallisessa äänipuhelussakin. Itse puhelun laadussa oli havaittamissa pientä kaikumista ja viivettä, samoin kuin muissakin VOIP puheluissa, mutta muutoin äänentoisto oli normaalin äänipuhelun tasoa. Testasimme puhelua myös niin, että suljimme molemmista puhelimista wifi-yhteyden, joten puhelimen käyttämä datayhteys oli täysin 3G yhteyden varassa. Emme huomanneet äänenlaadussa tai muissakaan toiminnoissa mitään eroa.

Soittaminen ulkomaille.

Soittaminen ulkomaille onkin suurin hyöty mitä uusin versio tuo nyt tullessaan. Puhelun laadussa, ei ollut havaittavissa mitään eroa, kun soitimme WhatsApp puhelun ulkomailla olleelle kontaktille.

Soittaminen ulkomailta suomeen.

Mikäli olet itse ulkomailla ja soitat WhatsApp puhelun suomeen, niin suosittelemme että käyt kytkemässä puhelimesi asetuksista ”mobiilidatan” pois päältä ja että olet liittynyt saatavilla olevaan wifi verkkoon. WhatsApp puhelu nimittäin käyttää runsaasti puhelun aikana mobiilidataa, joka on kallista ulkomailla. Näin toimimalla varmistut että puheluun tarvittava data kulkeutuu ainoastaan wifi verkossa, eikä siis kuluta kallista operaattorin mobiilidataa. Mikäli ulkomailla olevan ( esim hotellisi ) wifi verkko on hidas tai muutoin kovasti ruuhkautunut, niin se voi heikentää puhelun laatua merkittävästi.

Muita huomioita.

  • Ryhmäpuhelut eivät onnistu WhatsApp sovelluksen kautta.
  • Mikäli iPhone on lukittu, pitää puhelimen lukitus avata ennenkuin voit vastata puheluun. Android puhelimissa ei ole kyseistä ongelmaa.

Yhteenvetona todettakoon että WhatsApp puhelut on erittäin hyödyllinen lisäarvo, jota kannattaa hyödyntää.

WhatsApp on pikaviestisovellus, joka on saatavilla Androidille ja muihin älypuhelimiin. WhatsApp hyödyntää 4G/3G/2G/EDGE- tai WLAN-yhteyttä (jos sellainen on käytettävissä) lähettäen ja vastaanottaen viestejä ja puheluita ystäville ja perheelle. WhatsAppin avulla voi korvata perinteiset SMS-viestit. Sovelluksella voi vastaanottaa ja lähettää kenelle tahansa muulle WhatsApp-käyttäjälle rajattomasti viestejä, puheluita, kuvia, videoita ja ääniviestejä. WhatsApp on täysin ILMAINEN ensimmäisen vuoden ajan!* (Sen jälkeen hinta on $0,99 vuodessa).

Piditkö tätä artikkelia hyödyllisenä? Voisitko antaa palautetta tai kommentoida tätä? Tämä auttaisi meitä suuresti jotta voisimme tehdä vastaavia lisää. Kiitos jo etukäteen kommentistasi!

Jaa:

Add your comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *