• here kartat androidille
 • here navigointi julkisilla
 • here navigointi autolla
 • here kartta sovellus android

Parempi karttasovellus Android puhelimiin

Nyt on saatavilla markkinoiden paras kartta- ja navigointiohjelma Android -käyttöjärjestelmällä varustettuihin puhelimiin ja tabletteihin. Android-puhelimissa on esiasennettuna MAPS niminen Googlen karttasovellus, joka perustuu Googlen omaan, tietokoneista laajalle yleisölle tutuksi tulleeseen GoogleMaps karttasovellukseen. Nokian HERE -liiketoimintayksikkö on tuonut Lumia-puhelimista tutun erinomaisen Here-navigointisovelluksen, jota voi käyttää ilman internetyhteyttä, mistä on hyötyä varsinkin ulkomaanreissuilla. Nokian HERE -kartat ovat nyt ladattavissa Google Play sovelluskaupasta ilmaiseksi myös Androidille.

HERE kartat tuo neljä tärkeää parannusta verrattuna nykyiseen Maps sovellukseesi.

 1. Kartat voi ladata puhelimen muistiin ja siten käyttää offline tilassa ulkomailla.

Kun karttaohjelmaa käyttää ulkomailla ilman datayhteyttä, ei operaattoriltasi tule lainkaan kalliita Roaming maksuja puhelinlaskuusi.

 1. Autolla, kävellen tai julkisilla. Jokaiselle tavalle oma navigointi ja reittisuunnittelu.

HERE -karttasovellus osaa etsiä parhaat löytää perille määränpäähän, samalla huomioiden että oletko liikkellä autolla, kävellen vai käytätkö julkisia. Navigoinnin alussa voit valita miten aiot matkustaa ja sovellus ehdottaa valitsemaasi kulkuvälinettä huomioiden sopivimman reitin. Reittisuunnittelun avulla voit suunnitella matkasi jo etukäteen ja tallentaa reitin kaikkine vaihtoineen puhelimeesi.

 1. Suomenkielinen ääniopastus ja nopeushälytys kun ajat autolla.

Puhenavigointi on hyödyllinen apu kun olet liikkeellä autollasi. Asetuksista voit valita suomenkielisen opastuksen naisen tai miehen äänellä. Asetuksissa on valmiina myös nopeushälytykset, joka varoittaa jos satut ylittämään voimassaolevaan nopeusrajoitusta.

 1. Julkisen liikenteen aikataulut ja reitit.

Kyllä! Näet todellakin bussiliikenteen linjat napauttamalla asemaa tai pysäkkiä.

Näiden edellämainittujen ominaisuuksien lisäksi HERE kartat ovat selkeästi tarkempia kuin esiasennettuna olevat Googlen kartat, ja mikä parasta, ne voidaan ladata puhelimeen helpottamaan navigointia ulkomailla. Kartat ladataan maittain, esimerkiksi Ruotsin kartat vievät tilaa 450 megaa ja Viron koko kartta-aineisto hieman alle 200Mb. Itse sovelluksen vaatima koko ( ilman karttoja) on 78 megaa. On huomioitavaa että suomen karttoja ei kannata ladata lainkaan koska ohjelmaa voi käyttää kotimaassa online -tilassa. Karttoja on helppo ladata ja poistaa esimerkiksi lomamatkaa ajatellen, jos puhelimessa ei ole paljoa tallennustilaa. Tämän lisäksi vahva suositus kuitenkin on, että laitteessa olisi vähintään yksi gigatavu RAM-muistia.

 Testausta käytännössä.

Asensimme sovelluksen Viron karttoineen, Samsung Galaxy S4 (mallinumero i9505) puhelimeen joka toimii 3G verkossa. Asennus sujui ongelmitta kun puhelin oli liitettynä wifi verkkoon. Samoin käyttönotto oli helppoa sekä selkeää ja navigoinnin pystyi aloittamaan välittömästi. Pientä epätarkkuutta paikannuksessa oli kuitenkin havaittavissa ja oikeassa yläkulmassa olikin huomautus:”kompassia on säädettävä”. Ohjeen mukaan tehty säädöt toikin tarkkuutta sijaintiin. Tässä kohtaa voikin havaita melkoisen eron Heren hyväksi sijaintitarkkuudessa. Maps sovelluksen paikantama tieto on monessa tapauksessa 15-20 metriä sivussa kun taas Heren antama paikkatieto on muutaman metrin tarkkuudella oikeaa. Ohjelma pyytää kirjautumista palveluun moneen kertaan mutta ei kuitenkaan vaadi kirjautumista ja tilin luomista toimiakseen.

HERE (aiemmin 2011–2012 Nokian Kartat ja 2007–2011 Ovi Kartat) on Nokian tuottama ilmainen karttapalvelu.

Piditkö tätä artikkeliamme hyödyllisenä? Voisitko antaa palautetta tai kommentoida tätä testiä? Tämä auttaisi meitä suuresti jotta voisimme tehdä vastaavia testejä lisää. Kiitos jo etukäteen kommentistasi!

Jaa:

Comments

 • I-phone Vastaa

  Hep
  Arviopa myös I-laitteita, kiitos!

Add your comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *