iphone android diabetes

Diabetes ja puhelin – Mitä diabeetikon tulisi tietää iPhone tai Android puhelimensa asetuksista

Tiedätkö,että puhelimestasi löytyy toiminto josta terveysalan ammattilaiset, kuten esim. ensihoitajat, sairaanhoitajat sekä lääkärit osaavat tarkistaa terveystietosi. Samalla Sinun kannattaa täyttää myös ICE kontaktit.

Mikäli olet diabeetikko, kannattaa Sinun täyttää terveystietosi puhelimeesi siltä varalta, että verensokerisi pääsisikin vahingossa laskemaan liian alas, jolloin voisit tarvita apua ulkopuoliselta.

iPhone ja Android puhelimissa on paikka mihin voit täyttää tietosi terveysalan ammattilaisille, vaikka puhelimesi olisikin asianmukaisesti lukittu ulkopuolisilta. Tietoihin pääsee käsiksi nk. hätätilannenäytöltä. Käymme nyt läpi käytännössä kaikki vaiheet miten voit täyttää tietosi puhelimeesi, oli se sitten iOS tai Android käyttöjärjestelmällä varustettuna.

1. Android käyttöjärjestelmällä varustetut puhelimet

1.1. Android puhelimen hätätilannenäyttö

Kaikissa Android käyttöjärjestelmillä varustetuissa puhelimissa on lukitusnäytöllä painike HÄTÄPUHELU, josta on mahdollista soittaa hätäpuhelu, vaikka puhelimesi olisikin lukittu.

Samassa paikassa on myös painike HÄTÄTILANNETIEDOT, joka on oletuksena tyhjänä. Täytä kohtaan terveystiedot ”Diabetes type 1″ tai ”Diabetes type 2″. Valitse samalla puhelimesi yhteystiedoista ICE kontaktit. Huomioithan ICE kontakteja voi olla useampia. Kun olet täyttänyt tietosi, niin hätätilannenäyttö on tällainen:

1.2. Android puhelin ja terveystietojen täyttäminen hätätilannetta varten

Mene kohtaan asetukset >> käyttäjät

ja sieltä löytyy kohta ”Hätätilannetiedot”

2. iPhone eli iOS käyttöjärjestelmällä varustetut puhelimet

Apple iPhone puhelimien lukitusnäytöllä painike HÄTÄPUHELU, josta on mahdollista soittaa hätäpuhelu, vaikka puhelimesi olisikin lukittu.

2.1. iphone hätätilannenäyttö

Painamalla ”Hätätilanne” pääsee soittamaan hätäpuhelun, vaikka iPhone olisikin lukittu. Mikäli olet täyttänyt iPhonen Terveys -sovellukseen (Apps) omat tietosi, niin alalaitaan ilmestyy ”SOS-tiedot” painike. Huomioithan, että mikäli et ole täyttänyt tietojasi iPhonen Terveys sovellukseen lainkaan, niin kyseinen painike EI ilmesty hätätilannenäytölle lainkaan.

Kun olet täyttänyt tietosi, niin hätätilannenäytöltä löytyvät lisäämäsi informaatio.

hätätilannetiedotojen lisäys ios

sos tiedot iphone

2.2. SOS tietojen lisääminen Apple iPhone puhelimissa

Apple iPhone puhelimista löytyy erillinen sovellus mihin voit lisätä terveystietosi sekä valita kontakteistasi tärkeät ICE-yhteyshenkilösi. Aloita tietojen syöttäminen iPhonen Terveys sovelluksessa:

  • Täytä kohtaan terveystiedot ”Diabetes type 1″ tai ”Diabetes type 2″.
  • Valitse samalla puhelimesi yhteystiedoista ICE kontaktit. 

Huomioithan ICE kontakteja voi olla useampia. 

Jaa:

Add your comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *