Compass 4xe S

Nelivetoisuus luodaan kardaaniakselin sijaan taka-akselille compass 4xe s sähkömoottorilla. Se tarkoittaa, että akku tyhjänä ajettaessa Jeep sytyttää polttoaineen merkkivalon noin kilometrin ajon jälkeen. Tasaisessa ajossa vaihteisto toimii ongelmitta, mutta rivakan kiihdytyksen pyytäminen kaasupolkimella aiheuttaa erittäin pitkän mietintäjakson, joka ei aina edes lopu ennen kuin polkimen runttaa pohjaan saakka. Meidän pitää päästä päivän aikana moneen eri paikkaan: työpaikalle, kuntosalille, kotiin. Jeep on mielikuvissa helppo compass 4xe s isona, hieman väljästi kulkevana ja isomoottorisena jenkkiautona joka ajettavuudesta tarkkuus on kaukana, painopisteen ollessa tietysti maasto-ominaisuuksissa. Kulmilla liikkuessa Jeep on helppo ja looginen ajettava, mutta ZF:n yhdeksänvaihteinen kaksoiskytkinautomaatti ei OLE ajantasalla tehtävistään.

Jeep-hybridi yllättää koeajossa – niin hyvässä kuin pahassa

Kulutuksen pitämiseksi alhaisena autoa on ladattava säännöllisesti. Tilaa Compassissa on. Sen sijaan Compass on mukavan hiljainen auto jopa compass 4xe s karkeilla asvalteilla, eikä sinänsä erinomaista äänentoistojärjestelmää tarvitse huudattaa volumet kaakossa kuullakseen musiikin pienetkin nyanssit. Moottori – Suomen suurin autolehti – Autoliiton jäsenenä saat lehden muiden jäsenetujen lisäksi. Lataa lisää.

compass 4xe s

Lataushybridi vuosien takaa

Katumaasturin ryhdikäs ajoasento antaa lisää senttejä takapenkkiläisille. Käy katsomassa, miltä Iltalehti näytti sinä päivänä kun synnyit! Aloita keskustelu. Valmistajan Deoksiribonukleiinihappo:ssa maastokyvykkyydellä on olennainen osa, eikä siitä OLE haluttu tinkiä myöskään Jeep Compass 4xe -lataushybridissä. Jeep Compass 4xe tuntuu tulevan Euroopan markkinoille hieman myöhässä ja valmiiksi vanhentuneena.

hp värikasetti 364

Koeajo: Jeep Compass PHEV 4xe on valmistajansa ensimmäinen lataushybridi – ja myös tuntuu siltä

Tavaratila on compass 4xe s lähinnä keskitasoa. Jeep imaisee sekalaisessa ajossa patterinsa kuiviin reilun 35 kilometrin ajon jälkeen. Vanhat vahvuudet ovat yhä tallella, eli auto on varsin hiljainen, mikä korostuu sähköajolla entisestään. Hyväksi uuttakaan vaihteistoa ei voi tosin kehua, ainakaan hybridivoimalinjan yhteydessä. Entinen vaihteisto ei kerännyt ensikoeajossamme kehuja, joten uusi voimansiirto on tervetullut uudistus, joka sisältyy nykyään myös sähköistämättömään malliin.

Myyty Jeep Compass PHEV 4xe hv S. – Myytävänä olevat käytetyt autot

Järjestelmän suurimmaksi tehoksi ilmoitetaan siis hevosvoimaa. Hyväksi uuttakaan vaihteistoa ei voi tosin kehua, ainakaan hybridivoimalinjan yhteydessä. Nelivedon ohjauskytkimet löytyvät vaihdekepin tuntumasta. Ja jos ajoakun ehtii ajamaan tyhjäksi ennen liukkaita, osaa Jeep kuitenkin syöttää bensiinimoottorin tuottamana sähköä sen verran että taka-akselistollekin riittää voimaa vaikka akku olisi ehtinyt tyhjentymään. Nelivetoisuus luodaan kardaaniakselin sijaan taka-akselille sijoitetulla sähkömoottorilla.