sovellusilmoitusten poistaminen

Ärsyttääkö kun puhelimeesi tulee liikaa sovellusilmoituksia ja -viestejä? Kokeile toimintoa joka vähentää niitä automaattisesti

Ärsyttääkö liiat viestit ja ilmoitukset Android puhelimessasi mutta et kuitenkaan haluaisi niitä kokonaan poistaakaan? Sinun kannattaa kokeilla toimintoa nimeltä:

Ilmoitusten tehohallinta

Android käyttöjärjestelmässa on piilotettuna kyseinen toiminto (Ilmotusten tehohallinnat) koska se on vielä testausvaiheessa mutta näyttää jo toimivan mainiosti Android 6.0 Marshmallow ja Android 7.0 Nougat käyttöjärjestelmissä. Toiminnon ideana on, että sovellusten kehittäjät ovat määritelleet ilmoituksille tärkeystasot 0 – 5 joiden perusteella ”ilmoitusten tehohallinta” vähentää puhelimesi näytölle tulevia ilmoituksia automaattisesti.

Kerromme miten otat puhelimessasi käyttöön ominaisuuden joka on siis nimeltään:

System UI Tuner

Saat sen aktivoitua kun vedät alas asetusvalikon ja pidät rattaan kuvaa pohjassa 5 sekunnin ajan. Merkiksi siitä, että olet onnistuneesti saanut aktivoitu System UI Tunerin, ilmestyy rattaan viereen pieni jakoavaimen kuva.

kuinka vähentää sovellusilmoituksia ja sovellusviestejä

system ui tuner

Selaa asetusvalikkoa alaspäin niin sieltä pitäisi nyt löytyä kokonaan uusi valikko: System UI Tuner. kts alla oleva kuva.

sovellusilmoitusten vähentäminen

kuinka aktivoida sovellusten tehohallinta

Sovellusten tehohallinta – 5 eri tasoa ilmoitusten tärkeysasteen mukaan

system ui tuner

eri tasot ilmoitusten tärkeysasteen mukaan

Sovellusilmoitusten asetukset

Android 7 Nougat käyttöjärjestelmä – Vedä ilmoitusvalikossa viestiä vasemmalle niin saat esiin rattaan kuvan josta pääset suoraan ilmoitukset asetusvalikkoon.

Nadroid 6 Marshmallow käyttöjärjestelmä – Pidä ilmoitusvalikossa viestiä pohjassa muutaman sekunnin painettuna, niin pääset suoraan ilmoitukset asetusvalikkoon.

sovellus määrittää kunkin asetuksen tärkeyden

ilmoitukset asetukset

Sovellusilmoitukset lisäasetukset – Sovellusten tehohallinta

Ilmoitukset asetusvalikossa on nyt tasot 0-5 määritettävissä sovelluskohtaisesti.

mistä pääsen muuttamaan ilmoituksia

sovellusilmoitukset asetukset

Kohdasta lisäasetukset löydät vielä lisää asetuksia joita voit muuttaa halutessasi. Voit valita myös sovelluskohtaisesti, että haluatko poistaa ilmoituksen lukitusnäytöltä.

lisäasetukset ilmoitukset

sovellusilmoitusten lisäasetusvalikko

Mitä jos System UI Tuner ei aktivoidu

System UI Tuner on tällä vasta testausvaiheessa joten se ei vielä toimi kaikissa Android 6 ja 7 käyttöjärjestelmillä varustetuissa puhelimissa. Kokemuksemme mukaan lähinnä

  • Samsung
  • LG

Puhelimissa ei olisi vielä mahdollista aktivoida tätä toimintoa. Tällöin Sinulle jää vaihtoehdoksi poistaa sellaisen sovelluksen ilmoitukset kokonaan, mitä et pidä kovin tärkeänä itsellesi. Pääset ilmoitusasetuksiin käsiksi täältä:

ASETUKSET >> ILMOITUKSET

Jaa:

Add your comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *