vahvista tilisi google tili

Puhelimen tehdasasetusten palautus – Google tilin vahvistaminen käyttöönoton yhteydessä

Mikäli Android puhelin on palautettu tehdasasetuksille eli se on tyhjennetty kaikesta datasta etänä Android Device Managerin eli nk. Google tilin nk. laitehallinan kautta, voit joutua vahvistamaan käyttämäsi Google tilin, ennen puhelimen uudelleen käyttöönottoa. Koska kyseinen toiminto on aiheuttanut paljon erilaisia kysymyksiä ja hämmennystä asiakkaidemme keskuudessa, niin päätimme käydä nyt koko asian  perusteellisesti läpi.

Mikäli puhelimesi näytöllä on tällainen tilanne:

”Tämän laitteen tehdasasetukset on palautettu. Jatka kirjautumalla tähän laitteeseen aiemmin synkronoituun Google-tiliin”

googlen tilin vahvistaminen

vahvista google tili

TAUSTAA

Android puhelimen tehdasasetusten palauttamiseksi on periatteessa viisi (5) eri vaihtoehtoista tapaa / keinoa:

  1. Tietyn näppäinyhdistelmän painaminen käynnistystilanteessa. Jokaisella puhelinvalmistajalla on erilainen näppäinyhdistelmä mitä painamalla käynnistystilanteessa puhelimen saa tyhjennettyä kaikesta siinä olevasta henkilökohtaisesta datasta. Emme käy tässä artikkelissa näitä erilaisia vaihtoehtoja nyt läpi, vaan keskitymme nyt ainoastaan tilanteeseen, missä puhelimen tehdasasetukset on palautettu etänä Google tilin kautta.
  2. Voit palauttaa puhelimesi tehdasasetukset puhelimen asetusten kautta. Mene ASETUKSET >> VARMUUSKOPIOI JA PALAUTA >> TEHDASTIETOJEN PALAUTUS. Mikäli teet tehdastietojen palauttamisen puhelimen asetuksista, et tule törmäämään yllämainittuun tilanteeseen, missä puhelin pyytää Sinua vahvistamaan Google tilisi tiedot.
  3. Tehdasasetusten palauttaminen valmistajan tietokoneohjelman sekä USB-kaapelin avulla.
  4. Etätyhjennys valmistajan tarjoaman websivuston kautta. Esimerkkejä tällaisista valmistajien tarjoamista sivustoista:
  5. Etätyhjennys Google tilisi kautta. Voit palauttaa puhelimesi tehdasasetuksiin täältä: https://myaccount.google.com

Keskitymme tässä artikkelissa nyt ainoastaan vaihtoehtoihin 4 ja 5 eli, että puhelin on tyhjennetty ETÄNÄ.

Puhelimen voi siis tyhjentää etänä, ilman että se on siis hallussasi, esim. tilanteessa että olet hukannut sen. Kirjaudu tietokoneella ( tai millä tahansa muulla laitteella missä on internet selainohjelma ) samalla Google tilillä, kuin millä olet puhelimeesi kirjautunut: https://myaccount.google.com  Täältä löydät kohdan PUHELIMEN LÖYTÄMINEN >> PAIKANNA >> TYHJENNÄ.

puhelimen tyhjentäminen etänä

etätyhjennys

Kun puhelin on tyhjennetty yllämainitulla tavalla, voit törmätä tilanteeseen, jossa puhelin pyytää Google tilin tiedot kirjautumisen yhteydessä. Korostamme nyt, että VOIT MAHDOLLISESTI törmätä tähän tilanteeseen. Et siis välttämättä!

”Mikäli puhelin on tullut myyntiin Android 5.0 tai sitä vanhemmalla käyttöjärjestelmällä, niin se EI pyydä uudelleenmääritysvaiheessa enää uudestaan Google tilin tietoja.”

”Mikäli puhelimessa on tehtaalta lähtiessä ollut Android 6.0 tai sitä uudempi käyttöjärjestelmaä, niin tulet varmuudella törmäämään kyseiseen tilanteeseen.”

Sillä ei siis ole mitään väliä, että mikä käyttöjärjestelmä puhelimessa on tällä hetkellä.

Oikean Google tilin syöttäminen.

Huomioithan, että Android puhelimeen on voitu kirjautua useammalla kuin yhdellä Google tilillä. Tässä tapauksessa riittää kumman tahansa Google tilin kirjautumistiedot, jolla olet ollut kirjautuneena puhelimeen, ennen sen etätyhjentämistä. Sillä ei ole mitään väliä, että kummalla Google tilillä nyt kirjaudut uudestaan.

Mikäli olet unohtanut Google tilisi salasanan, voit yrittää sen vaihtamista osoitteessa: https://myaccount.google.com

Jaa:

Add your comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *